Samsung Galaxy S3

10 tips og triks for din Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S3 har lenge vært en av de beste mobiltelefonene på markedet. Mens vi venter på at Galaxy 4 snart kommer med nye godbiter kan vi dra nytte av det som allerede eksisterer.

Oppdateringer kommer i ny og ne og med disse kommer også ny funksjonalitet som fornyer telefonen din og gjør hverdagen lettere og morsommere. Sannsynligheten er stor for at du ikke bruker alle funksjonene på din eksisterende telefon og dette skal jeg prøve å hjelpe deg med. Før du prøver tips og triks bør du ha oppdatert til siste versjon av Android 4 ICS (Ice Cream Sandwich).

Les også 10 nye tips og triks for din Samsung Galaxy

 1. Les artikler uten at skjermen slår seg av
  La oss si du leser en artikkel på nettet. Plutselig slår skjermen seg av. Du må slå på skjermen og skrive inn passordet på nytt. Er ikke dette irriterende? Samsung har i stedet brukt kameraet til å sjekke om du ser på skjermen. Dermed registrerer den at øyet ditt leser den interessante artikkelen. Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger -> Skjerm -> Smart hvilemodus.
 2. Lås opp skjermen med ansiktet
  For meg har dette vært en utopisk guttedrøm i lang tid. I eldre actionfilmer måtte helten ha øyegjennkjenning når han skulle åpne en dør for å komme inn til det topphemmelige rommet. Hvor kult er det ikke at du nå har mulighet til dette på din egen mobiltelefon? Pinkode og et bevegelsesmønster er lett å kopiere dersom sidemannen titter over skulderen din. Men ved å åpne opp med ditt eget ansikt blir dette hakket vanskeligere. Hver gang du skal åpne mobilen fremover trenger du bare å se på skjermen og blunke en gang. Og vips har du tilgang til din mobil. Slik gjør du: Velg Innstillinger -> Skjermlås og Opplåsing med Ansikt. Vil du ha det mer avansert kan du også slenge på en stemme i tillegg til ansiktsgjenkjenningen.
 3. Finn min mobil
  Slik gjør du: Klikk på Innstillinger -> Sikkerhet -> Finn min mobil-webside. Finner du ingen av enhetene dine kan du også gå på http://findmymobile.samsung.com.
 4. Hør telefonen din ringe fra lomma eller vesken
  Slik gjør du: Gå til Telefontastastaturet ->Meny -> Anropsinnstillinger -> Øk volum i lomme vil du kunne høre når det ringer.
 5. Screenshot_2013-03-04-13-59-10Slå av lyden ved å snu telefonen
  Slik gjør du: Klikk på Innstillinger -> Bevegelse ->Vend for å dempe lyden/pause.
 6. Del musikk, bilder og filmer ved å «dytte» telefonene mot hverandre
  NFC heter teknologien. Selv om dette ikke har tatt av helt ennå vil NFC på sikt gi deg mulighet til å betale uten å ha med egen lommebok. I mellomtiden mens vi venter på at betalingsterminalene blir NFC-klare kan du dele den nye singelen du har lastet ned som kompisen din ikke har hørt. Dermed slipper du å synge høyt foran alle for at han skal vite hvilken sang du tenker på. Så klart kan du bruke blåtann, MMS eller sosiale medier, men dette går kjappere og ser kulere ut. Forutsetningen er at begge har en Samsung S3-telefon. Slik gjør du: Klikk på Innstillinger -> Flere Innstillinger -> Trådløs og nettverk -> Slå på NFC og rett under Slå på S Beam.
 7. Kontrollèr databruken din
  Slipp struping av hastigheten og høye mobilregninger når du har nådd maksnivået ditt. Med denne funksjonen har du full kontroll og mottar en beskjed når limiten du har satt er nådd. Du ser samtidig hvordan du ligger an og slipper angstfølelsen for å se på fakturaen. I tillegg kan du sette syklusen til månedlig, kvartalsvis eller årlig avhengig av abonnementet du har. Slik gjør du: Klikk på Hjem -> Innstillinger -> Databruk.
 8. Screenshot_2013-03-04-14-09-32Ta bilde av skjermen
  Slik gjør du: Trykk på Hjem -> Innstillinger -> Bevegelser -> Dra håndflate og ta bilde.
 9. Sidemeny
  Slik gjør du for å skru den av og på: Dra ned varslingsmenyen. Dra menyen(Flere vinduer)
 10. S Voice – Den nye Siri!
  Har Apple noe har som regel Samsung det også. Samsung har kalt denne funksjonen for S Voice. Fordelen her er at du kan skru på musikken eller ringe noen ved hjelp av en talekommando. Dessverre er den best på engelsk og norske navn skjønner den ikke alltid. På en annen side blir du en racer i engelsk. Start med å spørre «How are you today?». Slik gjør du: Trykk to ganger kjapt på den nederste knappen og si hva du ønsker å gjøre.

Les også 10 nye tips og triks for din Samsung Galaxy