Nokia Lumia 920 imponerer

Som ihuga iPhone bruker var det med stor skepsis og nysgjerrighet jeg meldte meg som tester av Nokia Lumia 920. Jeg har hatt en del telefoner opp igjennom og vet hva jeg liker med en mobiltelefon. Iphonen har hittil hatt toppscore hos meg og jeg har lagt lista høyt for testingen.

Nokia Lumia 920 Yellow Front2.280x280!Design/kvalitet
Førsteinntrykket var at Nokia Lumia 920 virket stor og at den ville virke klumpete å bruke. Men, etter kort tids bruk ble jeg forelsket i den store skjermen og menyene. Den er rask å bruke og navigeringen mellom bilder og programmer er kjapp. Selv om den er stor, synes jeg dens 185 gram er en akseptabel vekt.

Kvalitetsfølelsen er også god, de runde kantene gjør at telefonen virker solid. Jeg har ikke fått noen riper i den i løpet av testperioden til tross for at den fikk noen utfordringer i form av nøkler og småpenger i lommene.

Teknologi og funksjoner
Min iPhone synes jeg har vært enkel å bruke og jeg anså at Lumia 920 ikke ville være noen reell konkurrent til dette brukergrensesnittet. Jeg tok jeg feil. Med Lumia 920 har Nokia truffet spikeren på hodet.

Et godt menysystem er et viktig kriterie for en god brukeropplevelse, og jeg synes det Nokia har gjort med Lumias startskjerm er funksjonsrikt og intuitivt. Uansett om du vil ha enkle menyer eller mange funksjoner vil du ha noe som passer deg. Du har stor valgfrihet til å lage snarveier som passer deg, samtidig er den enkel og grei uten tilpasninger.

Lumia 920 har så stor skjerm at skriving av tekstmeldinger og e-post går fort unna selv når du er stressa. Lydkvaliteten under samtaler er god og telefonlisten er synkronisert i alle retninger og gir deg full oversikt.

Jeg har brukt telefonen i testperioden som mer eller mindre bedriftstelefon. Jeg tror mange vil like e-postleseren, jeg har flere forskjellige e-postkontoer, både Hotmail, Gmail og Outlook. I jobben bruker vi Facebook  aktivt og det er genialt at denne kobles enkelt til. Det samme med andre sosiale medier som Twitter, Linkdln, osv.

Officefunksjonen på telefonen er det bare å gi tommelen opp for. Denne er veldig brukervennlig. Alle dokumentene jeg har prøvd vises på riktig måte. I Excel, som er det programmet jeg bruker desidert mest, har jeg alle funksjoner som jeg har behov for. Nok engang gir skjermen en god brukeropplevelse. OneNote er min hjerne og det at den ligger på SkyDrive gjør at jeg også har tilgang til denne uansett hvor jeg er.

Dessuten er Nokia Lumia 920 superrask til å reagere! Mens fingeren din danser rundt på skjermen, oppdateres skjermen lynraskt. Der er virkelig både enkelt og morsomt å bruke telefonen.

nokia-lumia-920-yellow-and-red-nok-l920Jeg savner dog noen funksjoner. På alarmen savner jeg stoppeklokke og nedtelling som standardfunksjonalitet. Det finnes sikkert apps som kan lastes ned, men jeg synes disse bør være standard. Kakesteking ble ikke den samme uten nedtellingsmuligheten på telefonen.

Et sterkt minus for meg er at volumet på ringelyden ikke kan låses. Jeg har alltid telefonen med meg og oppdaget flere ganger at jeg hadde vært inntil volumknappene og skrudd denne så langt ned at jeg ikke hørte at det ringte.

Multimedia
Kameraet er det beste jeg har hatt på en telefon til nå. Det er raskt, har masse funksjonalitet og det er brukervennlig. Kvaliteten i videoopptak er også på topp. Lydmessig imponerer også Nokia Lumia 920. Jeg har brukt funksjonen mix radio hver dag på jobb, og er blitt helt avhengig. Selv med lavt lydnivå er lydgjengivelsen veldig bra.

Konklusjon
Nokia Lumia 920 er en telefon som har gitt meg en ny opplevelse innen telefoni. Jeg sitter igjen med et positivt inntrykk. Dette er en telefon som er en fryd for øyet, er enkel å bruke – man trenger ikke å lese en tykk bruksanvisning for å komme i gang. Jeg tør påstå at den fungerer meget bra for bedrifter, den innehar alt du kan forvente av teknologi. Enkelt sagt – har du først fått kloa i en Nokia 920 vil du ikke gi slipp på den.

Nokia Lumia 920 med bedriftsabonnement får du kjøpt her.