Hvilken 4G-telefon bør du kjøpe?

Skal du kjøpe deg ny mobiltelefon nå anbefaler jeg deg absolutt å se på en 4G-telefon. Der du har 4G-dekning vil du kunne få så rask dekning at du innimellom glemmer at du er trådløs på mobilnettet og ikke bruker kabel over bredbåndslinjen din. 

Når vi snakker om 4G-telefoner om dagen er det først og fremst tre telefoner det er snakk om: Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy SIII LTE og Sony Xperia V. De fleste nye mobiltelefoner som slippes på markedet vil være 4G-kompatible så det vil bli flere telefoner å velge mellom etterhvert. Samtidig jobbes det med å utvide frekvensområdet for 4G slik at også iPhone 5 vil fungere i Telenors nett.

Før jul sendte vi ut disse disse 4G-telefonene til tre av våre kunder. Nå har vi mottatt tilbakemeldingene på alle tre telefonene. Ingen av dem er dårlige. Hvilken som er best avhenger nok mest av hva du forventer av en moderne mobiltelefon.

xperia_2501Sony Xperia V – den vanntette og solide telefonen
Selv om telefonen er vanntett er den både tynn, lett og elegant. Dette er en fin telefon som ligger godt i hånden. Designmessig synes jeg den er finest av de tre telefonene. Sony kom jo inn i mobilverdenen fra Hi-Fi og TV og dette med lyd og bilde får de til også på denne smartmobilen. Både skjerm og lyd er i toppsjiktet. Operativsystemet er Android. Sony har gjort noen egne tilpasninger på systemet og lagt på egne apper. Resultatet er et enda mer brukervennlig operativsystem.

Sony Xperia V passer deg som for eksempel jobber mye ute (da den er vanntett). Er du glad i å høre på musikk og se video på telefonen er dette en av de aller beste telefonene på markedet. Det er en veldig brukervennlig Android-telefon der det meste bare fungerer av seg selv – inkludert alt du forventer av en god jobbtelefon.

Nokia-Lumia-920_250Nokia Lumia 920 – for deg som bruker Outlook og Office på jobb
Jeg synes det er gøy å se at Nokia lager gode mobiltelefoner igjen. Dette er en telefon jeg gjerne kan tenke meg selv. Nokia har alltid laget solide telefoner som får inn gode mobilsignaler. Jeg vet ikke hvordan denne telefonen egentlig gjør det mot andre smarttelefoner, men kjenner jeg Nokia rett er den bedre å ringe med enn f.eks. iPhone. (Er det noen lesere som vet dette bedre enn meg?) Du får telefonen i flere spreke farger i tillegg til sort.

Nokia Lumia 920 passer deg som bruker Microsoft sine Office-programmer på jobb og har e-posten din i Outlook. Med en Windows Phone som denne skal du i teorien kunne jobbe mer effektivt fra telefonen. Om du ikke er så opptatt av dette med Office og Outlook kan jeg nevne at det er en telefon som også er bra på det meste en telefon bør være bra på. Det er nok også den mest brukervennlige av de tre telefonene i denne testen.

Samsung_250_2Samsung Galaxy SIII 4G – en god allroundtelefon og et trygt valg
Denne telefonen er en av de mest solgte mobilene på markedet og alle de andre kjøperne kan vel ikke ta feil. Eller? Dette er en fin telefon som ligger godt i hendene, men opplevd kvalitet er ikke så stor som for de to andre i denne testen. Nokiaen og Sonyen virker mer solid bygget. Samsung Galaxy SIII er god på det meste. E-post og kalenderfunksjonalitet som er så viktig på en jobbtelefon fungerer utmerket selv om operativsystemet er Android og systemet den synkroniserer med på PCen er Microsoft Outlook.

Samsung Galaxy SIII 4G  passer deg som er komfortabel med å gjøre tilpasninger og endringer på din telefon, og om du er litt teknologisk avansert. Dette er et trygt valg, men om du ikke er opptatt av å leke deg og bli kjent med mobilen din vil du ikke kunne hente ut potensialet i denne telefonen.

Vi har også en test av Samsung Galaxy SIII fra sommeren 2012.

Det er allerede flere telefoner på vei ut på markedet som er 4G-klare, blant annet et beist av en telefon i Sony Xperia Z og en lekkert designet sak fra HTC. HTC One blir deres nye flaggskip.