Tekstmeldingen var visst ikke død likevel

Trodde du tekstmeldinger var ut? Tro om igjen. I følge fersk statistikk fra Telenor sender vi både mer tekst og bilde over mobilnettet enn noen gang før.

Helt siden MMS ble lansert som tjeneste, har det vært mye snakk om at dette produktet ikke har livets rett. Kritiske røster har hevdet at det koster for mye, og MMS har også blitt sterkt utfordret av Facebook og tilsvarende løsninger. Senest i sommer fremkom det i en artikkel fra NTB, publisert i en rekke medier, at MMS flopper.

Hos Telenor derimot har MMS-trafikken økt kraftig i hele år. Kun i desember 2009 er det registrert høyere månedstrafikk i Telenors nett enn i juli i år.

Ser vi nærmer på tallene for 2. kvartal i år mot tilsvarende kvartal i fjor, så har det vært en vekst i antall MMS på snaue 25 prosent.

Det ser ut til at den økte andelen av smarttelefoner ikke bare bidrar til at folk laster opp bilder og sender meldinger på Instagram, Facebook, Twitter og andre sosiale medier, men at vi også sender flere MMS enn tidligere.

SMS holder også stand. Mai 2012 faktisk tidenes SMS-måned i telenornettet med 400 millioner sendte meldinger, med juni 2012 på en god andreplass.

Statistikken for andre kvartal i år mot andre kvartal i fjor viser en vekst i SMS-trafikk på cirka ti prosent.

At vi nå har applikasjoner på smarttelefonene våre som bruker SMS til å sende data er en av årsakene til den økningen i trafikken.

Vil denne økningen fortsette? Og hva med deg, sender du like mange SMS som før?