Batteri

15 tips til å spare batteriet på smarttelefonen din

Hvis du som meg irriterer deg grenseløst over at din iPhone må lades opp igjen før dagen er omme har jeg noen gode tips her. En telefon bør holde en hel arbeidsdag, men om jeg ikke er inne på kontoret og bruker telefonen mer enn normalt holder ikke batteriet hele dagen.

 1. Ikke vent med å lade
  Du bør lade telefonen din ofte. Venter du med å lade til batteriet er nesten tomt tvinger du batteriet til å jobbe hardere og levetiden på batteriet synker. Å lade telefonen når den er halvfull med strøm er bedre enn å vente til den begynner å skrike etter relading.
 2. Skru av vibrering
  Telefonen bruker mer energi på vibrering enn ringing
 3. Slå av apper som ikke er i bruk
  Alle apper du har brukt på telefonen din surrer og går i bakgrunnen uten at du vet om det. Ikke bare bruker de strøm, men mange av dem bruker også masse datatrafikk. Skru av disse appene ved jevne mellomrom, så sparer du batteriet og penger.
 4. Skru av Wi-Fi
  Ved å skri av Wi-Fi når du ikke bruker det, sparer du batteriet på telefonen.
 5. Skru av blåtann
  Blåtann krever også batterikapasitet. Skru av blåtann når du ikke bruker det.
 6. Skru av lokasjonstjenester
  Apper som bruker lokasjonstjenester kommuniserer hele tiden med mobilmaster for å lokalisere hvor du er til envher tid. Dette stjeler energi fra batteriet ditt. Her kan du skru på lokasjonstjenester kun når du trenger de, og i hvert fall huske å skru de av når batteriet begynner å gå tomt.
 7. Lavere lysstyrke på skjermen
  Om du skrur ned lysstyrken på skjermen din sparer du også batteriet på mobilen.
 8. Bruk skjermlåsen
  Ikke bare sikrer du telefonen mot lommetyver, du sørger også for at den ikke slår seg på – eller  gud forby, lommeringer i pinlige situasjoner.
 9. Skaff deg et ekstra batteri
  Det finnes batterideksler til iPhone. Disse gjør telefonen større og mer klumpete, men samtidig får du utvidet batterikapasitet. Disse er kanskje ikke så pene, men ofte praktiske.
 10. Skaff deg et nytt batteri
  Etter to år er levetiden til batteriet omtrent over. Da kan det være greit å kjøpe et nytt batteri til telefonen. Om du ikke har iPhone da, for på den kan du jo ikke bytte batteri.
 11. Sett telefonen i flymodus
  Ved å sette telefonen i flymodus stopper du signaleringstrafikken og batteriet spares. Men da kan du jo heller ikke ringe, sende SMS eller gå på Internett, så dette er en slags siste utvei om du jobber med noe på telefonen.
 12. Pass på temperaturen
  Er det veldig varmt eller veldig kaldt ute, kan du lønne seg å holde telefonen kjølig/varm avhengig av utetemperaturen.
 13. Skru av varslinger
  Om du har på varslinger laster telefonen automatisk ned ny e-post og du kan bli varslet om hendelser på diverse apper som Facebook og Twitter. Dette stjeler batteri. Å skru av denne funksjonaliteten når batteriet nærmer seg tomt gjør at det varer litt lenger.
 14. Dårlige signaler?
  Er du i et område med dårlige signaler jobber telefonen hardere med å oppnå signalering med mobilmastene, derfor bruker telefonen din mer batteri i områder med dårlig dekning. Så hva er rådet egentlig? Ikke dra på fjelltur? Kanskje ikke, men er du på tur i f.eks. fjellet så kan du jo skru telefonen på bare når du trenger den. Du har uansett godt av å få en pause fra hverdagen 🙂
 15. Snakk mer i telefonen
  Samtaler på telefonen bruker faktisk mindre energi enn å skrive SMSer og e-poster. Så hold deg til god gammeldags ringing.

Har du noen egne råd du vil dele med leserne?