Sommerens mobilnyheter

Sommeren er en spennende tid for de som er interessert i mobiltelefoner. En rekke mobilnyheter er sluppet, og flere vil komme i løpet av kort tid. Terningkastene er trillet, og samlet er det en «Yatzy» med seksere i mine øyne.

Samsung med nytt flaggskip
Den modell det har vært størst forventninger til er Samsungs nye flaggskip Galaxy SIII. Så langt fra lansering er det ingen tvil om at Samsung følger opp suksessen fra Galaxy SII. Galaxy SIII er helt klart den heteste «bestselgerkandidaten» for sommeren. Telefonen er forholdsvis stor med 4,8 tommer med Super-AMOLED HD skjerm. Sammen med nye funksjoner gir dette en god opplevelse, og Galaxy SIII er en klart anbefalt telefon i vår sommerkampanje. En sekser på terningen var selvskreven hos de fleste anmelderne.

Kamera og lyd fra HTC
HTC har sluppet sin One-serie, også de med suksess. Spesielt One X har fått velfortjent oppmerksomhet, men også den mellomste broren i One S har sett seksere på terningen. One X har firekjerners prosessor, Super IPS LCD2 skjerm (HD) med en størrelse på 4,7 tommer. One S har to-kjernes prosessor og 4,3 tommer og faktisk best i hånden av de to. Med nesten samme spekk som storebror gjør dette One S til et meget godt kjøp.

HTC fokuserer på kamera i markedsføringen, og hele One-serien har 28 mm linse og f/2.0 blenderåpning som gir svært gode bilder både i fart og ved mørkere belysning. Videoinnspilling med HD kvalitet. One S og X har 8 megapiksler, mens V har 5 megapiksler. Programvare med lydforbedring gjennom «Beats Audio» følger med på alle tre modeller.

Kjapp og skarp fra Sony
Sony er også på banen med sine nye modeller. Telenor har både Xperia S og Xperia U med i våre kampanjer. Modellene har som de sier selv «Skarpeste skjerm og raskeste kamera». Xperia S har vært ute en stund, mens Xperia U nettopp er sluppet. En artig detalj på denne er at fargene på mobilen endrer seg i takt med endring av bakgrunn på skjerm, f.eks ved bilder. Xperia S og U er også blant våre anbefalte telefoner. Senere i sommer kommer også Xperia GO, en vanntett tøffing som det forventes mye av.

Nokia tilbake?
I motsetning til flaggskipene fra Samsung, Sony og HTC som har operativsystemet Android fortsetter Nokia utvikling av modeller på Windows-plattformen. Plattformen har ikke fått den suksessen man hadde ventet i Norge, og for mange er dette overraskende. Windows er svært brukervennlig, og forventes å ta større markedsandel over tid.

Lumia 900 har solgt i bøtter og spann i USA, og er nettopp sluppet i Norge. Den omtales som tidenes beste Windows-mobil, har 4, 3 tommers skjerm mot forgjenger Lumia 800 som har 3,7. På tross av at den har noe dårligere prosessorkraften enn konkurrentene, og oppløsningen på skjermen er lavere med 480×800 piksler har også Lumia 900 fått terningkast seks av anmeldere, blant annet av amobil.

Flere gode valg
Litt i skyggen av de store kommer det to svært spennende modeller det også er verdt å ta en titt på. Først LG Optimus 4X HD som har den samme kraften som en PC. Også denne har 4,7 tommers skjerm og operativsystemet Android. Allikevel er brukergrensesnittet blant de beste. Her har LG en svært spennende utfordrer.

Den andre som kommer noe i skyggen, men ikke må glemmes er Huawei Ascend P1. Her vil man få mye for pengene og kan fint sammenlignes med de andre toppmodellene. Den største forskjellen er at denne får du til en rimeligere pris.

Hva med iPhone?
Selv om det var forventet, var nok noen skuffet over at det ikke ble noen iPhone5 lansert for få dager siden på Apple sin pressekonferanse i San Francisco. Istedet lanserte Apple operativsystemoppgraderingen iOS 6. I korte trekk får du 3D-kart, smartere Siri og integrert Facebook. Man tar også ut Google Maps (dessverre).

Kortene sitter fortsatt tett. I skrevet stund svirrer ryktene, og de siste kan leses blant annet på Amobil sine sider.

Utviklingsmessig begynner nå iPhone4S å tape terreng mot de andre med sin 3,5 tommer skjerm og 640×960 piksler. Brukervennligheten består.

Godt valg og god sommer!
Det er ingen tvil om man aldri har sett en bedre portefølje av mobiler til salgs. Sjekk våre nettbutikker for bedrift eller privat for gode tilbud på de omtalte modellene. Sett deg inn i hvilket operatørsystem du liker best, om det er kamera, lyd, apps, eller opplevelse. Android, Windows eller iOS.

Telenor har en rekker abonnement som er skreddersydd for bruk av smartphones, kampanjetilbud og fri data. Alt er tilpasset din bruk, med alle toppmodellene som nå er tilgjengelig er det bare å kose seg.

God sommer!