Vi hjelper deg med å velge mobil: Proffmobiler

Med en god forretningstelefon skal du kunne jobbe effektivt. For at du skal kunne ha kontoret med deg i lomma, er dette modeller som har god støtte for e-post, Exchange og Office-produkter. Modellene har også gode skjermer og nettlesere, og støtte for Turbo-3G og WiFi. Mange som bruker mobilen mye til e-post og skriving vil foretrekke fulltastatur. Du vil derfor finne slike modeller i denne vurderingen.

Nokia Lumia 800
Som alle Windows-mobiler er Nokia Lumia også en velegnet jobbtelefon for deg som jobber i Windows. Du får super Exchange-støtte med god e-postleser, Office og tilgang til nettsky-tjenesten Skydrive – med 25 GB gratis lagringsplass. Den har samme prosessoren som Samsung Omnia W, men har litt mer lagringsminne og ripesikker skjerm på 3,7 tommer av typen AMOLED.

Om du reiser mye i jobben har Nokia Lumia 800 et lite fortrinn ved at du får med fullblods GPS-navigasjon og kart: Nokia Drive og Maps.

Se testen av Nokia Lumia 800

Bestill Nokia Lumia 800

Samsung Omnia W
Samsung Omnia W har en kraftig og rask prosessor som gjør at telefonen løser de fleste oppgaver kjapt og med god flyt. Surfing går som en lek, Internet Explorer på mobil er kjapp og du vil oppleve lite lugging.

Om du jobber i Windows til daglig er Samsung Omnia W med Windows Phone 7 en velfungerende jobbtelefon. Du får den beste Exchange-støtten, sammen med Office, og filene kan synkroniseres i Skydrive som gir deg 25 GB lagringsplass gratis. Kalendereren fungerer også bra.

Bestill Samsung Omnia W

HTC Radar
Som Windows-telefon har HTC Radar de beste forutsetningene for være bra på Exchange og Office – og det er den også. Outlook er oversiktlig og enkel å bruke, og vedlegg i Word eller Excel kan du åpne og redigere i Office. Her kan du også opprette nye dokumenter, som igjen kan synkroniseres i Skydrive, slik at du alltid har tilgang til filene dine.

Utenom det er HTC Radar en kjapp og brukervennlig telefon, med god nettleser.

Se testen her

Bestill HTC Radar

Samsung Galaxy Note
Med en 5,3 tommers skjerm er Galaxy Note på grensen til å kalles lommevennlig. Men til gjengjeld er skjermen knakende god til surfing og når du skal lese e-post og dokumenter. Det følger med en mengde nytteprogrammer som blant annet Polaris Office, IM-klient og Kies Air.

Kies Air lar deg sette opp telefonen som trådløst modem for andre, eller du kan hente ut en IP-adresse du legger inn i nettleseren på PC-en din. Slik får du tilgang til mobilen fra en PC og kan lese meldinger, hente bilder, redigere kontakter, etc. I tillegg følger det med en skjermpenn som gjør det enkelt å bruke mobilen som en notisblokk, om du trenger å notere noe i en fei.

Bestill Samsung Galaxy Note

HTC Titan
Denne mobilen har Microsofts nye versjon Windows Phone 7.5 Mango, og har innbygd Microsoft Office Mobile. Det gir deg avanserte e-postfunksjoner og mulighet til å synkronisere gjøremålsliste og kalender.

Du har også tilgang til nettskytjenesten Microsoft One Note som lar deg lagre de siste ideene og notatene dine. Den har en svær skjerm som gjør at den egner seg godt til å sjekke dokumenter og e-post, og har en kjapp prosessor som gjør mobilen rask og responsiv.

Bestill HTC Titan

Sony Ericsson Xperia Pro
Xperia pro kommer med Android Gingerbread, men kan oppdateres til den neste store Androidversjonen 4.0 Ice Cream Sandwich når den er ute. Den har Exhange-støtte integrert og du får dessuten Exchange-klienten Moxier, som lar deg søke både i innboks og på tjeneren.

Den kommer med full Office-pakke, noe som gjør at du kan opprette og redigere Office-dokumenter på telefonen. Her kommer også tastaturet til sin rett. Mobili sa i sin test: «Er du ute etter en jobbtelefon som kan brukes til det meste og som er behagelig å jobbe på, bør du absolutt vurdere om Xperia pro kan være noe for deg.»

Bestill Sony Ericsson Xperia Pro hos din nærmeste forhandler

Nokia E7
Nokia har med E7 sluppet den første mobilen rettet mot proffbrukere med operativsystemet Symbian^3. E7 er en proff smarttelefon som står frem med solid byggekvalitet, stor touchskjerm, fulltastatur og kompakt design og har mye av det de fleste forventer å finne på en smarttelefon.

Videre kommer telefonen med sikkerhetsprogrammet F-Secure Anti-theft som gir deg mulighet til å fjernlåse og fjernslette innholdet på telefonen. Du kan også via programmet finne ut hvor telefonen befinner seg. For virkelig å bevise at E7 er rettet mot proffbrukere har telefonen også innebygget VPN-klient og fullversjon av Quickoffice.

Bestill Nokia E7 hos din nærmeste forhandler

Nokia E6
Om du er tilhenger av Nokias E-serie, kommer du til å elske Nokia E6, hevder Mobili i sin test. Denne telefonen er et effektivt arbeidsjern, med gode jobbfunksjoner som bra kalender, gode planleggingsverktøy, Exchange-støtte, Microsoft Communicator Mobile og Microsoft Sharepoint.

Dessuten egner deg seg godt til konferansesamtaler, med god lyd og talekvalitet, i tillegg til lang batterilevetid. I likhet med forgjengerne kan du skreddersy funksjonstaster og snarveier som gjør at du kan jobbe mest mulig effektivt.

Bestill Nokia E6

Sony Ericsson Mini Pro
Denne mobilen passer for deg som er ute etter en jobbtelefon med tastatur, men som ikke vil ha en monstermobil som ligner en mini-PC. Dette er verdens minste smarttelefon med fulltastatur. Selv om den kanskje ser søt og uskyldig ut, skjuler den en kraftig maskinvare og har et overraskende godt businessfokus.

Den har egen Exchange-klient for behandling av e-post, og støtte for VPN-tilkobling. Du kan koble din bærbare PC til Xperia Mini Pro og bruke den som trådløst tilkoblingspunkt for å få tilgang til bedriftens nettverk via 3G-nettet. Dette er en telefon som passer både for arbeid og fritid.

Bestill Sony Ericsson Mini Pro