Sånn jobber jeg: Hege Skryseth, Microsoft Norge

Hege Skryseth er administrerende direktør for Microsoft Norge AS, med omkring 550 ansatte. De representerer Microsoft mot det norske markedet, og tilbyr produkter og løsninger for både private og bedrifter. Skryseth har 13 ledere som rapporterer til henne, og tilbringer store deler av tiden sin i møter eller ute hos partnere.

«Mobilen er det viktigeste verktøyene jeg bruker gjennom dagen,» sier Skryseth og holder opp telefonen – en Windows Phone med kalender, mail og mulighet til å redigere Microsoft Office-dokumenter. Her har hun laget snarveier for å kunne ringe familiemedlemmer, og når telefonen er i pausemodus vises neste møte, møtedeltagere, tid og sted.

«En typisk arbeidsdag for meg trenger ikke nødvendigvis være knyttet til det å være på kontoret. Jeg er mye på farten og, i likhet med alle ansatte i Microsoft, har jeg mulighet til å koble meg opp på våre ressurser via telefon og PC, uavhengig av hvor jeg befinner meg.»

«Mandager og fredager er satt av til interne møter og dette gjelder ikke bare meg, men hele organisasjonen. Dette mener vi er med på å skape en god rytme for våre ansatte, og samtidig frigjøre tid til å være ute hos våre kunder og partnere resten av uken.»

«Teknologien er med meg hele dagen. Jeg er veldig nysgjerrig på nye løsninger, jobber med teknologi og bruker den aktivt både privat og på jobb. Videokonferanseløsningen LYNC er et godt verktøy som gjør at jeg kan ha møter med mennesker andre steder i Norge og verden. I tillegg til  LYNC bruker jeg direktemeldingstjenesten Communicator, kalender og e-post flittig. Jeg er helt avhengig av tasks og systematisk bruk av Outlook.»

Det blir med andre ord ikke mye tid ved pulten for Skryseth. Pulten hennes befinner seg i et hjørne i et kontorlandskap med kollegaer. Her har hun sin PC, hodetelefoner – og på pulten ved siden av sitter Inga Kleppe, hennes personlige assistent.

«Inga hjelper meg med å holde orden på møter, og å strukturere epost-strømmen. Vi er et ganske epostintensivt selskap, så det er til stor hjelp. Dagen min hadde ikke vært den samme uten Inga. Jeg har også mitt eget møterom ved siden av pulten, så jeg slipper å løpe fra møterom til møterom gjennom dagen.»

«Hverdagen min er mer preget av struktur enn stress. Det er nesten verre å være på reise og komme ut av strukturen, enn å være i den. Men det er en intensiv hverdag, og det kan være en utfordring å omstille hodet sitt når man har ti møter i løpet av en dag, og får servert mat i det midterste møtet. Jeg blir sjelden stresset, men hvis det skjer så tar jeg meg tid til å tenke for meg selv. Da slår jeg av alle ting som blinker og lager lyder, og sørger for å få fokus tilbake.»

Også fritiden fylles opp med aktiviteter. «Ja, jeg gjør vel som de fleste mødre, kjører og henter og heier på sidelinjen. Vi er også veldig glad i ski, både bortover og nedover, så det blir mye av det. Også er jeg glad i å lese og holde meg orientert, så det er vel omtrent det jeg rekker!»

Hege Skryseth