Signe Marie tester ut WiFi Tale i heisen.

Siste iPhone-oppdatering: Med WiFi Tale kan du ringe uten dekning

Sliter du med innendørsdekningen og må stå i et spesielt hjørne på kontoret for å unngå samtalebrudd? Da er i så fall gratistjenesten WiFi Tale gode nyheter for deg. 

Mange som befinner seg i nybygg sliter med dårlig innendørsdekning og forsøker ulike operatører uten hell. Mange moderne bygg er nemlig konstruert slik at mobilsignaler ikke trenger inn. Derfor lanserte Telenor den nye tjenesten WiFi Tale tidligere i år. I første omgang ble den tilgjengelig for android-kunder, men nå har den også kommet i siste oppdatering for iPhone SE, 6, 6s, 7 og 7 plus. WiFi Tale er gratis og krever ingen ekstra app.

Har du WiFi, har du dekning
WiFi Tale gjør det mulig å ringe og sende meldinger på vanlig måte over WiFi-nettet. Tjenesten skal gi samme samtalekvalitet som mobilnettet, raskere oppkoblingstid og bedre innendørsdekning, i tillegg til sømløs overføring til 4G. I motsetning til tjenester som Skype, er du altså fri til å bevege deg ut og inn av soner med WiFi-nett, uten at det vil påvirke telefonsamtalen.

For å aktivere WiFi Tale, må du laste ned siste oppdatering. 
Da jeg gjorde oppdateringen selv, kom ikke tjenesten opp i innstillinger, slik den skal. Om du opplever det samme, gå inn på ”generelt” i ”innstillinger”, deretter ”om” for å trigge nye operatørinnstillinger. Dermed dukker tjenesten opp under ”telefon”.

wifitale

Nå gjenstår det å se om det er mulig å ringe fra steder uten dekning.

En rundtur i bygget
Jeg snakker i mobilen via WiFi-nettet i det jeg forlater kontoret for å ta heisen ned i kjelleretasjen. Jeg ser på telefonen underveis, WiFi-tegnet opp i venstre hjørne endrer seg til 4G. Overgangen er hundre prosent sømløs.

I parkeringskjelleren er det som vanlig dårlig dekning og jobbens WiFi rekker heller ikke ned. De få stedene som hverken har WiFi eller 4G vil fortsatt by på vanskeligheter.

Når jeg kommer opp i tredje etasje og inn på kontoret igjen, dukker WiFi tegnet opp i venstre hjørne på telefonen igjen. Når tjenesten er aktivert, ser den ut til å kjenne igjen de WiFi-nettverkene den har vært tilkoblet før og vil automatisk velge dem når du skal ringe. Det betyr at jeg egentlig ikke trenger å tenke på hvilket nett jeg skal ringe over når tjenesten er aktivert. Mobilen velger for meg.

Dekning i alle kroker
Vi holder til i et moderne kontorbygg med varierende dekning. Med WiFi Tale aktivert beveger jeg meg rundt på jobb, inn på stillerom uten vinduer og inn på de ulike møterommene. Til slutt tar jeg en tur ned i kantina i kjelleretasjen. Her er det vanligvis elendig dekning, men med WiFi Tale ringer jeg som vanlig med topp samtalekvalitet. Jeg fortsetter samtalen i det jeg tar trappene tre etasjer opp igjen og opplever hverken samtalebrudd eller hakk i samtalen.

Med WiFi i hele bygget der jeg jobber, trenger jeg ikke lenger uroe meg for dekningen og kan bevege meg fritt når jeg prater i telefonen. Tjenesten oppleves som enkel og ukomplisert. Så neste gang du kommer til et sted med dårlig innendørsdekning, vet du hvordan du kan løse det. Koble deg på stedets WiFi og ring i vei.