Jobb fleksibelt med en mobil ruter

Med en mobil bredbåndsruter kan du sette opp ditt eget nettverk nesten hvor som helst. En praktisk og fleksibel løsning når du er borte fra kontoret eller hjemmefra.

Nå som sommerferien er rett rundt hjørnet kan det være lurt å skaffe seg en mobil ruter dersom du allerede ikke har gjort dette.

Tryggere
Gratis trådløse nettverk er ofte usikret noe som gjør din PC eller andre enheter som du er på nett med sårbare for dataangrep. Er du på nett med utstyr som har jobbfiler og sensitiv informasjon, er et eget nettverk derfor en tryggere løsning.

Aktiviserer flere
Med en trådløs ruter kan du også dele nett med andre. Dermed kan du aktivisere familien slik at du får jobbet på et stabilt nett. Flere kolleger på reise sammen kan også dele en ruter.

  • Skal du i butikken med mobilen får ikke resten av familien brukt delt nettet fra mobilen.
  • Mer stabil linje – Hvis du selv bruker mobilen til andre ting.

I Telenor har vi to forskjellige rutere til salgs som har litt forskjellig bruksområder; en fra Huawei og en fra D-Link.

HuaweiHuawei
Huawei er en virkelig mobil ruter som også har innebygget batteri. Dermed kan du ta den med også der du ikke har tilgang til strøm. Opptil 10 enheter kan være tilkoblet Huawei samtidig. Den tar også liten plass og kan følge deg hvor som helst.

Det er selvsagt også mulig å dele nett fra de fleste smarttelefoner, men Telenors rutere har bedre antenner og tar i mot signaler bedre enn en mobil. I tillegg kan opptil 10 enheter være på nett samtidig. Alle minirutere deler data og vil automatisk få høyere hastighet selv om de ikke har 4G+.

Bruksområdene for miniruteren fra Huawei er mange. Har du den med deg i PC-vesken har du alltid et trådløst kontor tilgjengelig.

D-LinkD-Link
Dette er en kraftigere mobilruter som blant annet egner seg godt som en midlertidig arbeidsplass. I motsetning til miniruteren fra Huawei må D-Link være koblet til strøm da den ikke har innebygd batteri. Den takler både vanlig 220v og 12-24v DC fra sigarettenneradapteren som følger med. Dermed er den også en egnet permanent løsning på hytta, i båten eller i campingvogna. Har du mobildekning har du et høyhastighetsnett selv der du ikke har fast infrastruktur.

Byggeplasser, brakkerigger, anleggsmaskiner, festivaler og oppdrettsanlegg er bare noen av bruksområdene til denne ruteren.

For å garantere at brukerne kan ferdes trygt på det mobile nettverket, er en brannvegg og kryptering innebygget i D-Links ruter slik at privat informasjon forblir beskyttet når man jobber eller surfer. Trådløse sikkerhetsløsninger er også inkludert for å sikre at uautoriserte brukere ikke får tilgang til nettverket.

Ruteren fra D-Link kan også kobles på en ekstern antenne. Dermed kan du ha antenne på taket av hytta, brakka, båten eller hvor enn du ønsker å jobbe fra.

Hele 20 personer kan være på nett samtidig gjennom ruteren fra D-Link.