sky

Sikrer skytrafikken for bedrifter

Undersøkelser viser at mange bedrifter vegrer seg mot å ta i bruk skytjenester på grunn av sikkerhetsbekymringer. Telenor lanserer nå en tjeneste som gir bedrifter en direkte og sikker tilgang til sine skytjenester, skjermet fra internett.

Secure Cloude Connect er en forbindelse mellom bedriften og skyleverandører, som ikke går via den ordinære internettrafikken.

– To av tre norske bedrifter bruker skytjenester. Samtidig vet vi at mange av kundene våre er bekymret for sikkerheten. Vi har derfor utviklet en tjeneste hvor trafikken går i eget nett og ikke sammen med annen trafikk over internett. Dette gir bedre sikkerhet, mer forutsigbar kapasitet og en forbedret brukeropplevelse, sier Marina Lønning, leder for Telenors bedriftsdivisjon.

Bedre vern mot angrep
De fleste bedrifter har høye krav til kapasitet, presisjon og sikkerhet for sine tjenester, kundedata og annen informasjon. Ved å bruke Secure Cloud Connect vil virksomheten redusere risikoen betydelig, siden Secure Cloud Connect-forbindelsen er skjult for andre og gir bedre beskyttelse mot DDoS og andre angrepsformer. I tillegg gir Secure Cloud Connect en reservert båndbredde som reduserer problemer med ustabile eller trege linjer.

Sikrer trafikken helt frem
Det er to måter å få tilgang til dataene i skyen: over internett eller med dedikerte forbindelser. Ved å utvide rekkevidden av kjernenettet vårt, kan Telenor nå koble seg opp mot skyleverandørenes datasentre. Samarbeidet med Microsoft har ført til at Telenor nå kan tilby Secure Cloud Connect-forbindelse til Azure ExpressRoute i London og Amsterdam.

– Vi mener at Telenors Secure Cloud Connect gir en mer stabil brukeropplevelse for våre skykunder. Gjennom en dedikert forbindelse kan bedriftene trygt utnytte de store fordeler skyen gir, sier Petter Merok som er direktør for Cloud Platform i Microsoft.

Tjenesten vil også være kompatibel med andre skyleverandører.

Lansering 2016
Secure Cloud Connect vil være tilgjengelig for det norske bedriftsmarkedet ved årsskiftet, men allerede nå har flere kunder tatt i bruk tjenesten som en del av en pilot.

Secure Cloud Connect

  • En direkte forbindelse fra din bedrift til din skyleverandør
  • Dedikert båndbredde fra 50Mbit/s til 1Gbit/s
  • Telenor overvåker og drifter bedriftens forbindelse til skyen