Samsung Galaxy S6 Edge

Samsunghysteri for nye Samsung Galaxy S6

Forventingene til nye Samsung Galaxy S6 som kommer for salg snart er så store at mobilsalget omtrent har stoppet opp. Det er rene Apple-tilstander rundt lanseringen og det er heller ikke så rart da Samsung nå har laget en flott mobil som vil appellere til de fleste.

Samsung Galaxy S6 kommer for salg 11. april, og den kommer i to versjoner. En “vanlig” modell eller «Flat» som Samsung kaller den og en modell der skjermen fortsetter ned på siden av telefonen “Edge”. Den har Telenor sikret seg enerett på i Norge, så vil du ha en Samsung Galaxy S6 Edge med et mobilabonnement er det Telenor som gjelder.

Ny funksjonalitet
Noe av det som har kjennetegnet Samsung Galaxy de siste årene er at de gjerne kommer med ny funksjonalitet som ingen andre har. Denne gangen har Samsung tonet ned innovasjoen litt, og heller forsøkt å lage en virkelig lekker mobil med funksjonalitet som er nyttig og funksjonell og ikke bare laget noe nytt for nyhetens skyld.

Grensesnittet
Med mange Android-telefoner å velge mellom prøver mobilprodusentene å gjøre sitt til å skille seg fra hverandre. – Spesielt epost og kalenderwidgetene våre har vi fått mye bra tilbakemeldinger for, sier Tor Slørdal i Samsung Norge.

– Men vi har også fått litt kritikk for å ha for mange mulige valg så det har vi nå tatt grep om. Resultatet er et renere visuelt uttrykk for ikoner, oppsett og så videre. Vi benytter oss av fargekoder i større grad og har redusert en del valgmuligheter.

– Alle de mulighetene som du har i Android har du der fortsatt, understreker Slørdal. . Men de fleste av oss er enklere bruekre og da trenger du å forholde deg til færre valg i den dagligdagse bruken. De avanserte valgene er gjemt mer unna enn i dag.

Batteri
S6 lader 1,5 ganger kjappere enn Galaxy S5. 10 minutter med lading gir deg fire timer brukstid. 0 til 100% går på 80 minutter.

Trådløs lading
Begge variantene har støtte for trådløs lading. Uten ledninger får du fullt batteri på tre timer.

Du trenger ikke noe nytt deksel for å lade trådløst, det fungerer rett ut av boksen. S6 støtter de to mest kjente teknologiene for trådløs lading, noe som inkluderer de nye møblene IKEA har lansert.

Ladepute er ekstrautstyr.

Kamera
Spesielt kameraet er kraftig oppgradert på Samsung Galaxy S6. Det skal være raskere, kraftigere og samtidig mindre batterikrevende. Kameramenyen er intiutiv og enkel å forstå, men samtidig er alle de avanserte funksjonene der om du ønsker det. Kameraet har også forbedret auto fokus med tracking funksjon, noe som kommer godt med til fotografering av blant annet sportsaktiviteter.

– Den har også automatisk infrarød hvitbalansering som den første mobiltelefonen i verden. Kameraet tar de flotteste bildene jeg har sett på en mobil, sier Tor Slørdal ubeskjedent.

Design
Designet er løftet betraktelig. Samsung sine toppmodeller har lenge vært tipp-topp innmat som ikke alltid har hatt den lekreste innpakningen. Det har Samsung nå gjort noe med. Både Samsung Galaxy S6 Edge og Flat er flotte mobiltelefoner bygget i kvalitetsmaterialer.

Skylagring
Samsung dropper støtten for eksterne minnekort. I stedet kommer telefonene med opptil 150 gigabyte lagringsplass i Microsofts skyløsning One Drive. Telefonene vil komme med følgende lagringskapasiteter: 32, 64 og 128 gigabyte.

Dette er nok et lite kompromiss for å få laget en fin telefon som er i et helt stykke. Da mister en blant annet muligheten for utskiftbart batteri. Minnekort i mobilen har jeg forøvrig aldri hatt bruk for. Skylagring fungerer supert.

Mobilbetaling
Støtte for Samsung Pay, et konsept der de bruker NFC og Magnetic Secure Transmission (MST) for en sikker betaling. Det betyr at en kan betale med telefonen også på gamle betalingsterminaler som ikke har NFC-støtte. Har du lagret betalingskortet ditt i Samsung Pay appen trenger du ikke betalingskort for å handle i en betalingsterminal. Ganske kjekt.

Skjerm
I følge Tor Slørdal i Samsung Norge er skjermen i S6 omtrent 20% bedre enn skjermen i S5, og den skjermen var utrolig bra. Skjermer er noe Samsung kan, og lever de opp til forventningene setter de nok standarden igjen. Skjermen er av typen Amoled, og er blant annet mer lyssterk enn forgjengeren noe som gjør den bedre i dagslys.

Samsung Galaxy S6 Edge
Med sin skjerm som er strukket ned på sidene av telefonen har Edge-varianten en del funksjonalitet Flat-varianten ikke har. Du kan blant annet lagre dine favorittkontakter lett tilgjengelig i sidepanelet. Du kan også stille inn mobilen slik at den lyser opp i forskjellige farger avhengig av hvem av favorittkontaktene dine som ringer. Perfekt i et møte der du vil ha telefonen lydløs, men samtidig se om barna, kona eller sjefen ringer.

Forhåndsbestill Samsung Galaxy S6 i Telenors nettbutikk.