Her er de “hemmelige” funksjonene for meldinger på iPhone

Vel, hemmelige og hemmelige er de vel ikke. Men det er ikke sikkert du er klar over all funksjonaliteten som er tilgjengelig for meldinger på iPhone.

SMS er blitt så mye mer enn en god gammel tekstmelding. Meldinger på en iPhone inkluderer muligheter for å sende lyd, bilder og video. Her følger en kort gjennomgang av mulighetene du har i iOS 8.

Ikonene for lyd og video i meldingene finner du til høyre og venstre over tastaturet, når du skriver inn en ny melding.
Ikonene for lyd og video i meldingene finner du til høyre og venstre over tastaturet, når du skriver inn en ny melding.

Lyd på meldinger
Eller Tap to Talk som Apple kaller det. Denne funksjonen kom med iOS 8 og gjør at du kan sende lydmeldinger i stedet for tekstmeldinger til andre som har et Apple-produkt. Du kan ikke sende lydmeldinger til personer som har en Android-mobil. Det er bare når du bruker iMessage, ikke vanlig SMS du har tilgang til denne funksjonaliteten.

Lydmeldingsfunksjonen finner du på høyre side av skjermen over tastaturet, ikonet ser ut som en mikrofon.

Lyd + bilde = Video
På venstre side av skjermen over tastaturet finner du videomeldingsfunksjonen, ikonet ser ut som et kamera.

Dessverre fungerer videomeldingsfunksjonen i iMessage bare om mottageren også har en Apple-terminal.

Med å inkludere funksjonalitet for lyd og video i iMessage plukker Apple opp populær funksjonalitet andre meldingstjenester som WhatsApp har. WhatsApp sin styrke er at den er terminaluavhengig og kan brukes uavhengig av hva slags mobil du har, så lenge du har appen.

Diktering
Dikteringsfunksjonen er kjekk og fungerer faktisk overraskende bra, men jeg bruker den svært sjelden selv. Ikonet for diktering finner du på den nederste linjen i tastaturet.

Del kartposisjon
Vil du vise hvor du er i en SMS er det enkelt å dele en kartposisjon. Slik er det lettere for dine forretningspartnere å vite hvor dere skal møtes for lunch, eller hvor puben du skal møte kompisene dine ligger.

Når du er inne i en meldingstråd klikker du på Detaljer oppe i høyre hjørne. Der får du tilgang til en liten meny hvor du kan blant annet dele din plassering med en person eller en hel gruppe, Del plasseringen min. Du har også tilgang til kontaktinformasjonen for den du melder med, og du har en snarvei til å ringe den du tekster med.

Del plassering
Å dele plasseringen din med en eller flere venner gjør det lettere for dem å finne frem til et avtalt møtepunkt.
Zlatan
Å dele et eller flere bilder er ingen sak, men igjen er det mye lettere om mottakeren også har en iPhone…

Gruppemeldinger
Gruppemeldingene ble også oppdatert i iOS 8. Du kan nå gi navn på grupper du setter opp og legge til nye kontakter underveis. Du kan også skru av notifikasjoner slik at grupper der det er veldig mange med ikke oppleves som alt for masete.

SMS-gruppe
Når vi først er inne på gruppemeldinger må jeg nesten nevne SMS-gruppe som er en ganske genial sak som du får til både iOS og Android.

Med SMS-gruppe kan du sende SMS/MMS til opptil 15 stk samtidig. Mottakernes svar sendes tilbake til alle i gruppen – enkelt og greit.

Du får tildelt et telefonnummer (gruppenummer) som brukes når meldinger sendes. Alle medlemmene i gruppen får meldingene som sendes hit. Tjenesten er het gratis (du betaler kun per sendte melding) og fungerer på alle mobiltelefoner uten at du må installere noe.