Sunrise kalender

Sunrise – en smartere kalender for mobil, nettbrett og PC

Standardvisningen i Sunrise gir en god oversikt over dagens møter og avtaler.
Standardvisningen i Sunrise gir en god oversikt over dagens møter og avtaler.

Standardappen for kalender på iOS-enheter har aldri vært min favorittapp. Den er ikke funksjonell og gir heller ikke en god nok oversikt over hva jeg skal i dag eller resten av uken eller måneden.

I et par måneder har jeg konsekvent brukt Sunrise som kalender på min iPhone og iPad og det har løftet mobilen som verktøy betraktelig. Du kan også bruke Sunrise i nettleseren på PCen.

Appen er laget av tidligere ansatte i FourSquare, og resultatet er en kalenderapp som er både funksjonell og estetisk. Nå bruker jeg kalenderen på mobilen mer enn før, og appen har utvilsomt hjulpet meg med å ha oversikt over programmet mitt når jeg er borte fra PCen.

Alle kalendre i en
Sunrise synkroniserer det meste av din digitale informasjon fra Exchange, Outlook, Facebook, Gmail, Evernote, Trello, Todoist osv. og viser dette som en felles kalender.

Sunrise samler data fra mange tjenester og gir meg dermed en bedre oversikt over avtalene mine.
Sunrise samler data fra mange tjenester og gir meg dermed en bedre oversikt over avtalene mine.

Integrasjonen mot andre verktøy og sosiale medier sørger for at Sunrise kan gi deg mye nyttig og smart informasjon knyttet opp mot avtalene i kalenderen din. Den finner ut av seg selv hvilken tidssone du er i og kan gi deg både kart og direksjoner på hvor du skal i tillegg til værmelding for det stedet du skal til.

Tilknytningen med Twitter gjør at du kan se den siste tweeten til personer du skal i møte med eller hvor de har sjekket inn på FourSquare. LinkedIn sørger for at du har oppdatert kontaktinfo for de du er i møte med og Facebook er tilknyttet med bursdager og events.

Smart kalender
Har du først synkronisert Sunrise på din iPhone vil de samme innstillingene følge med om du også installerer den på din iPad.

Du kan også legge inn spilleplanen til fotballlag du følger. Savnet FIS der så jeg kunne få varsler om at nå er det langrenn eller alpint på TV. I tillegg la jeg inn norske helligdager og merkedager fra en liste over hvilke lands helligdager en vil ha med i kalenderen.

Gjennom tilknytningen til Facebook og Google Maps kan jeg se hvor jeg skal og andre som skal på det samme arrangementet som meg selv i kalenderen. Det er heller ikke nødvendig å gå ut av kalenderen for å akseptere en invitasjon.
Gjennom tilknytningen til Facebook og Google Maps kan jeg se hvor jeg skal og andre som skal på det samme arrangementet som meg selv i kalenderen. Det er heller ikke nødvendig å gå ut av kalenderen for å akseptere en invitasjon.

Enkelt og funksjonelt
Et intuitivt og lekkert grensesnitt gjør appen enkel og oversiktiklig samtidig som du har de aller fleste funksjoner du trenger i en god digital kalender.

Å legge inn en ny avtale i kalenderen fungerer omtrent som på standardappen som kommer med mobilen.

Anbefales!
Sunrise er foreløpig gratis og jeg anbefaler deg å teste den ut. Jeg har i hvert fall fått en smartere smarttelefon etter at jeg begynte å ta den i bruk!

Last ned
Sunrise får du både til nettleseren Chrome om du har PC eller til din Mac. På mobilen er den tilgjengelig på iOS og Android.