OneDrive

En dag med OneDrive på jobben

Noe av det viktigste for å oppnå god arbeidsflyt er at verktøyene du bruker følger deg fra enhet til enhet og plattform til plattform – og at synkronisering på tvers går av seg selv. Med OneDrive for Business er det ikke lenger teknologien som setter begrensningene.

De som allerede har OneDrive-appen på sin telefon eller nettbrett har oppdaget en smart oppdatering de siste ukene; fra å være en løsning som kun åpnet for å legge til private kontoer, er det nå også mulig å koble opp OneDrive for Business-kontoer. Funksjonen har selvfølgelig dukket opp i Windows-phone-appen, men også på Android og for iOS finnes det gode løsninger som gjør det enkelt å bevege seg mellom forskjellige kontoer.

For mange løser dette en utfordring, som stadig flere opplever i takt med at tilbudet om tjenester rundt skylagring og samarbeid øker – og de fleste av dem finner det nødvendig å skille på private og proffe kontoer. Du ender enten opp med å installere flere apper og å laste ned flere mapper på enhetene dine, eller logge deg inn og ut av disse løsningene gjennom dagen.

Integrasjonen av OneDrive for Business i OneDrive er et godt eksempel på at utviklerne tar arbeidsflyt på alvor. Det handler om å identifisere unødvendige hindringer, og å fjerne dem på en god måte.

Å jobbe med en presentasjon gjennom en dag er også en god illustrasjon på den samme arbeidsflyten:

Du starter før du drar hjemmefra, men noen kjappe oppdateringer på Surface’en. PowerPoint-dokumentet ligger på ditt personlige OneDrive for Business-område hos arbeidsgiveren din, men er også tilgjengelig som en lokalt nedlastet fil på maskinen.

Etter en telefonsamtale på bussen har du fått to tall som hører hjemme på en av slidene. De legger du inn via iPaden, ved hjelp av PowerPoint-appen for iOS som kom for en stund siden. Da ligger alt klart når du kommer på kontoret – der du åpner dokumentet fra OneDrive for Business på nett, i Office Online. Det gjør det mulig å jobbe i filen samtidig med kollegaene i Stavanger, mens dere diskuterer på Skype og sammen fyller inn tall i flere av tabellene som skal presenteres.

Alt er klart når du går fra kontoret for å treffe kollegaer til middag. Et stykke ut i desserten får du en tekstmelding fra Petter Rask som fortsatt sitter ved pulten og gjør de siste endringene. Han har lagt inn et nytt startbilde som han vil at du skal sjekke. Uten å gå fra bordet åpner du lenken som Petter har mailet deg på Android-telefonen, åpner filen i PowerPoint og ser det nye bildet på den lille skjermen. Det ser bra ut og du kan dra hjem i trygg forvisning om at det eneste du må beslutte i morgen tidlig, når du skal holde foredraget på frokostmøtet, er hvilken av dine fem mobile enheter du skal benytte.

Og det er friksjonsfri arbeidsflyt i praksis.

Les mer om OneDrive på telenor.no