LG G3 - smarte tips og triks

11 tips og triks til LG G3

Utnytter du mulighetene i din mobil optimalt? Vi har satt sammen 11 tips og triks til LG G3.

Knock code1. Hvordan endre Knock koden
LG har laget et system der du vekker telefonen med å trykke et mønster som du selv har bestemt på selve skjermen så er den påslått, enkelt og greit. Skal du låse telefonen igjen dobbel trykker du bare oppå skjermen. For enkelhets skyld kaller de dette for Knock code. Denne koden kan endres når du selv vil.

Endres ved å gå inn i innstillinger, Lås skjerm, Velg skjermlås så lager du bare en ny kode slik du vil ha den.

Kamera2. Kamera
13 MP kamera med automatisk laserfokus.

Laseren virker ved å sende ut et konisk infrarødt signal som da gir informasjon om omgivelsene for å gi et raskt og klart bilde for kameraet å bruke. Det betyr at kameraet ikke trenger å lete etter avstander og kontrastforandringer slik det måtte gjøre før, derav et får man et klarere bilde.

Kameraet har også optisk billedstabilisering, for å unngå forstyrelser fra bevegelse av kameraet mens du tar bilde. Merkes spesielt godt i mørket.

Betjeningen av kameraet er også utrolig enkel, tilbake knapp, et meny ikon og søkevinduet. Alt du trenger å gjøre er å peke kameraet mot det eller den du vil ta bilde av trykke på skjermen for å ta bildet, enkelt og effektivt. Det kan vel ikke bli enklere.

Høyttaler3. Høyttaler

Telefonen har meget gode høyttalere innebygget, hele 1 watt med det som kalles boost amp, noe som gir en meget god lyd. For å beskytte ørene er lydnivået til øretelefonutgangen satt litt lavere enn telefonens høyttaler, så her må du gjerne passe på å øke lydstyrken litt før du bruker hodetelefoner.

4. Quick Circle
Et lite vindu som du kan legge de seks mest brukte appene i for hurtig tilgang. Denne sirkelen er det åpning for på en del av de dekselene som du kan kjøpe til denne telefonen, du kan da svare telefonen yten å åpne dekselet. Denne sirkelen aktiveres først når du bruker dette spesielle dekselet med den åpne rundingen.

to vinduer5. To vinduer samtidig
Du kan kjøre to apper samtidig i to forskjellige vinduer

Det doble vinduet lar deg på en enkel måte kjøre to apper samtidig.

Dette gjelder foreløpig ikke alle apper, men hjelper deg å kunne multitaske med de programmene det gjelder, rett og slett supert, dette må de få til for alle apper etter hvert.

For å aktivere dobbeltvinduet på G3 holder du bare nede tilbakeknappen til dobbeltvinduet dukker opp. Så er det bare å dra en app til det øvre vinduet, og en app til det nedre vinduet, denne kombinasjonen av apper blir husket til senere bruk.

Noen av disse appene er interaktive med hverandre, for eksempel meldingsappen og filbehandleren, du kan enkelt dra et bilde fra filbehandleren til meldingsappen.

Jeg har denne funksjonen på startmenyen, hvordan du redigerer denne kommer jeg tilbake til i punkt 13.

6. Smart Cleaning
Smart Cleaning minner deg på å rydde i unyttige ting og tang du måtte ha på telefonen din.

Apper og andre typer data som du ikke bruker finner Smart Cleaning  ut av etter en tid. LG har satt denne perioden til 1 måned, men dette kan du selv endre. Du får så tilbud om å fjerne dem.

Smart Cleaning finner du under Generell i Setting menyen.

7. Størrelsen på app-visningen
En nyttig ting du kan gjøre med LG telefoner er å øke eller minke visningen av de siste brukte applikasjonene og nettsidene. Zoom inn og ut ved å bevege to fingre fra hverandre eller mot hverandre, enkelt og greit når du skal bruke favorittene dine. Egen knapp nederst til høyre på telefonen. En meget nyttig funksjon for deg som ofte bruker de samme appene. Den ligger som standard på start linjen. Samt at du kan hoppe mellom oppgaver du holder på med på telefonen.

Appvisningsstørrelse

menyer8. Menyer
Jeg liker hvordan menyene ser ut og hvordan de er satt opp. Ryddig og enkelt.

Selvsagt kan du endre dette selv, hvis man vil det.

For å lage ekstra widgets holder du bare fingeren på skjermen, så får du mulighet til å endre eksisterende samt lage nye med de program ikonene som du selv velger.

En av widgetene som er forhåndsinstallert heter LG Health, den fjernes ved å slå av Smart Bulletin i hjemmeskjerm under instillinger.

Syns du ikonene ser kjedelige ut fins der ikonpakker som kan lastes ned.

9. QuickMemo+
En fin liten app som jeg bruker til huskelapp. Her ligger du også inn dato og klokkeslett for varsling.

En annen fin funksjon er at du enkelt kan ta print screen mens du er på en nettside, for så å flytte den til QuickMemo+ for redigering og deling med andre. På den siden du vil dele holder du Hjem-knappen inne skyver fingeren opp i bildet så kommer det frem flere valg hvor du skal overføre dette bildet til, en av dem er QuickMemo+

quickmemo

10.   Rediger hurtiginnstillingene i toppmenyen
Trykk rediger så kan du selv tilpasse hva du vil ha med i denne hurtigmenyen.

hurtiginnstillinger

11.   Bytt valgene på startskjermens berøringsknapper
Her kan du redigere startskjermens berøringsknapper, enten endre valgene eller rekkefølgen.

Trykk Skjerm i Innstillingsmenyen, så Startskjermens berøringsknapper så Knappekombinasjon, så redigerer du knappen slik du vil ha det.

Endre berøringsknapper