Opera Coast

Opera Coast – en helt ny måte å tenke nettleser på

Kan måten du ser internett på forenkles til bare å være en app? Ja, kanskje. Den nye mobile nettleseren Opera Coast er en helt ny måte å tenke nettleser i mobile enheter på. Den er enkel, funksjonell og helt ulikt alle andre nettlesere.

Den nye mobile nettleseren til Opera har fått mye ros i diverse digitale tidsskrifter, og jammen viser det seg at den er fortjent. Jeg er en av de som stadig prøver ut nye apper og liker å teste ut nye ting. Men nettleseren tar det lang tid før jeg bytter ut. På desktopen klarte Chrome sakte men sikkert å erstatte Firefox og på mobilen er det Safari som har vært den foretrukne nettleseren.

Opera Coast forenkler det å surfe med iPhone og iPad slik at hele internett omtrent fremstår som en app.

Funksjonaliteten i nettleseren har i grunn ikke forandret seg så mye siden “krigen” mellom Internet Explorer og Netscape på 90-tallet. Adressefeltet ligger fortsatt øverst i nettleseren, snarveier eller bokmerker om du vil fungerer fortsatt som på 90-tallet. Men felles for alle nettleserne er at de først og fremst er laget for desktop, og at de stort sett ser like ut.

Opera har valgt å angripe nettleseren på en helt ny måte. Den nye appen Opera Coast er en nettleser som virkelig setter den mobile brukeren i førersetet. Her har Opera klart å tenke “mobile first” og laget en nettleser skreddersydd for bruk på mobil og nettbrett.

Nettsteder du besøker ofte blir lagret som fliser inne i nettleseren og gjør websurfingen enklere og mer intuitiv.

Problemet med å bytte nettleser på iPhone og iPad er at Safari er standard nettleser og åpnes alltid om du klikker på lenker i f.eks. en e-post. Dermed glemmer jeg at jeg har innhold og lenker lagret i Chrome som jeg også har nytte av på mobilen. Opera Coast er derimot så anerledes at jeg tror at denne ikke vil bli glemt så lett. Spesielt å lese nyheter liker jeg i Coast, men jeg er rimelig sikker på at jeg vil finne ut mer etterhvert som jeg bruker den lenger.

Bruker du både iPhone og iPad synkroniserer nettleseren seg mellom dem slik at du får den samme historikken og opplevelsen av appen på nettbrettet.

Foreløpig har jeg bare hatt den på mobilen og nettbrettet en ukes tid. Inntrykket jeg har så langt er at dette er bra jobbet av Opera. Dette er en kul nettleser om er intuitiv og enkel, og helt anerledes alt jeg har sett før.

Appen er gratis å laste ned fra App store og jeg anbefaler deg å teste den ut!