HTC One (M8)

12 tips og triks til HTC One M8

Med ny telefon følger det med nye bruksområder og funksjoner. Her følger noen tips til bruk av HTC One M8.

1. Tilpass låseskjermen din
Å låse opp hver gang du skal ha tak i noe kan være småirritterende. Ved å legge widgets på låseskjermen kan du spare tid og noen klikk. Et eksempel kan være å ha tilgang til epost, kalender eller ubesvarte anrop. Bare vær oppmerksom på at alle andre vil ha tilgang til denne dersom du mister telefonen eller glemmer den igjen på bordet.

Slik velger du varslingsinnstillinger for låst skjerm: Først må du sørge for at denne er aktivert. Det gjør du ved å gå på Innstillinger > Sikkerhet og deretter Varslingsinnstillinger under Lås skjerm. Her velger du om du skal ha med epost, kalender eller mobil.

 

Slik velger du widgets for låst skjerm: Gå til Innstillinger > Sikkerhet og deretter Aktiver Widgets for låst skjerm. Trykk på På/Av-knappen og sveip fra øverste høyre hjørne til venstre. Da dukker det opp et «+»-tegn. Trykk på den og vips kan du velge blant en rekke widgets. For å fjerne holder du bare widgetten inne og sveiper den til «X».

Fjernkontroll
Du kan enkelt bruke din HTC One (M8) som fjernkontroll

2. Bruk mobilen som fjernkontroll
Hva gjør du når minstemann har funnet på å gjemme det rektangulære leketøyet? De fleste produsentene har allerede fulgt med i utviklingen og spekket telefonene sine med infrarødt lys slik at de kan brukes til multifjernkontroller. Dermed slipper du å ha en gjeng med fjernkontroller til TV, stereo eller dekoder. En annen finesse er at du kan definere dine favorittserier slik at de kommer opp i Blink-Feeden på startskjermen slik at den, På samme måte som kalenderen, minner deg på når serien starter.

Slik gjør du: Gå til appene ved å trykke på rutenettet nederst i midten. Bla deg frem eller søk etter «TV»-appen. Følg instruksjonene.

3. Leketelefon
Er du redd for at barnet ditt skal kjøpe masse apper eller ringe i unøde. Da kan du aktivere barnemoduset. Dette er egentlig en app som heter «Zoodles». Her kan du stille inn i forhold til barnets alder og slå av innkommende anrop mens barna leker med mobilen. Denne modusen er låst av en pinkode du setter opp eller fødsesåret til eieren av telefonen.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger -> Sikkerhet -> Barnemodus

4. Ikke forstyrr meg
Trenger du litt ro fra den digitale hverdagen. Denne kan være nyttig dersom du trenger en lang og god nattesøvn. Her kan du kjapt blokkere alle lyder, blinkende lys, vibrering, meldinger og innkomne anrop. Du kan også styre slik at enkelte telefonnumre allikevel kan kontakte deg dersom det skulle oppstå en krise.

Slik gjør du: Dra ned fingeren øverst til nederst og trykk på hurtigmenyen øverst til høyre. Klikk deretter på «Ikke forstyrr.» Still inn slik du ønsker.

5. Forstørr det du ser på
Se for deg at du skal vise bestemor den fine sløyfen du hadde på 17. mai. Bilde av deg derimot er for lite. Dermed trykker du kjapt 3 ganger på skjermen for å blåse opp bildet. Denne fungerer på de fleste appene. Den fungerer derimot ikke på tastaturet eller på navigasjonsmenyen.

Slik gjør du for å slå på: Gå til Innstillinger > Tigjengelighet > Forstørrelsesgester > Skru på.

6. Finn appen din kjapt
Etter hvert har de fleste fått en haug med apper lagret på sin mobil. Å finne appen du er ute etter kan være lettere sagt enn gjort, og spesielt når du ha det travelt. I stedet for å scrolle igjennom alle sammen kan du bruke forstørrelsesglasset. At du ikke husker hva appen heter, vil ikke hjelpe deg.

Slik gjør du: Trykk på rutenettet på skjermen nederst i midten. Nå kommer du til oversikten over alle appene. Ved å trykke på forstørrelsesglasset øverst kan du skrive inn navnet på appen.

Med HTC One (M8) trenger du ikke si adjø til alt innholdet du har liggende på din gamle telefon. HTC har gjort det enkelt å flytte innholdet over på den nye mobilen.
Med HTC One (M8) trenger du ikke si adjø til alt innholdet du har liggende på din gamle telefon. HTC har gjort det enkelt å flytte innholdet over på den nye mobilen.

7. Flytt innhold fra din gamle telefon
Ikke noe er som å kjenne den nye telefonen din i hånden. Å sette opp alt på nytt kan derimot skremme alle og enhver. På samme måte som Samsung, har HTC løst dette på en god måte. Enten det er iPhone, BlackBerry eller Android-telefoner, så får du overført kontakter, meldinger, bilder, musikk med mer.

Slik gjør du: Begynn på Innstillinger > Hent innhold fra en annen telefon og følg instruksjonene. Jeg prøvde med blåtann og det gikk ganske bra.

8. «Zoe»
Denne funksjonen er HTC klart best på. Å sette sammen flere bilder som virker levende samt lage små videosnutter av dem med kule temaer er det ingen andre som slår HTC på. Kameraet tar opp til 20 bilder som tilsvarer cirka 3 sekunder slik at den får med seg en animasjon. For å se hvordan bildene settes sammen kan du ta en titt på denne snutten fra British Museum i London.

Slik bruker du Zoe: Velg kamera > Trykk på ikonet med de fire sirklene > Velg Zoe. Deretter er det bare å og bananas med knipsingen.

9. Telefonen har hengt seg opp?
Iblant kan det skje den beste og da nytter det ikke å trykke febrilsk på noen av knappene. I gamle dager kunne du bare fjerne batteriet, men med flere av de nyeste mobilene, inkludert HTC One (M8), er ikke det mulig uten å skru mobilen fra hverandre. Så hva gjør du da?

Slik gjør du: Hold Av/På-knappen og volum opp (venstre side) inne i 10 sekunder.

10. Velg område på bilde som skal være fokusert
Etter å ha tatt et bilde ønsker du kanskje at en del skal være i fokus mens resten skal være uskarpt.

Slik gjør du: Gå inn på bilde du skal editere. Trykk på bilde > Rediger < Effekter > Ufocus. Dette fungerer bare hvis du har tatt bilde i Zoe-modus.

11. Kjapp snarvei til Google Now
Google Now lar deg få nyheter, aksjer, trafikkstatus og kalender, blant mange ting, basert på ditt brukermønster.

Slik gjør du: HTC One M8 har allerede denne funksjonen integrert. Det eneste du trenger å gjøre er å sveipe fingeren nedenfra og opp til Google Now-ikonet når du er inne på en av startflippene dine.

12. Tilpass Led-varslinger
Iblant kan det bli mange forskjellige blinkende varslinger på telefonen, noe som kan føre til avhengighet og irritasjon.

Slik tilpasser du blinkingen: Innstillinger > Skjerm og bevegelser > Varslingslys . Her finner du Meldinger, epost, kalender og andre varsler du kan legge til eller fjerne.

Les testen av HTC One (M8)