Polar Flow fungerer også som klokke

Test: Polar Loop – for deg som vil måle aktivitet

For noen år siden var det en kjempehype å bruke skrittellere. Denne våren er det aktivitetsmålere som er i vinden. Jeg har sett nærmere på Loop fra velrenommerte Polar som også lager avanserte treningsklokker med medfølgende pulsmålere, skrittellere og kadensmålere.

Hvordan fungerer den i bruk, og ikke minst, er dette noe du egentlig trenger?

Å ta den i bruk
For mange er det en terskel å i det hele tatt ta nye teknologiske duppedingser i bruk. Polar Loop er heldigvis veldig enkel å komme i gang med. Før du kommer i gang må du koble den til en PC eller Mac. Det fungerer lett. Polar har også laget gode videoer og instruksjonsguider som gjør det enkelt å forstå hvordan aktivitetsmåleren fungerer.

Førsteinntrykket mitt var veldig positivt. Dette er en morsom dings som gjør at det er gøy å følge med på hvor mye aktivitet en er i gjennom dagen. Den første forhåpningen jeg gjør meg er at nå kommer jeg til å trene mer!

Aktivitetsmåleren viser hvor  mye aktivitet du har igjen for å oppnå dagsmålet ditt.
Aktivitetsmåleren viser hvor mye aktivitet du har igjen for å oppnå dagsmålet ditt.

Aktivitet
Det viktigste Polar Loop gjør er å måle den daglige aktiviteten din. Basert på parametre du legger inn i din profil på http://www.polar.com/flow kalkulerer Polar hvor mye du bør bevege deg per dag for å oppnå ditt daglige minimumsmål av aktivitet. Her legger du inn alder, vekt, og hvor mye aktivitet du er i ukentlig. Det som er litt dumt med dette er at du ikke selv kan legge inn dine egne mål om du vil ha noe ekstra å strekke deg etter. Polar gjør dette for deg.

Brukervennlig
Polar Loop synkroniserer dataene via blåtann til en app på din mobil. Dette er veldig enkelt. har du ikke appen, kan du også synkronisere via PC og Mac f.eks. ved lading. Dataene som Polar Loop registrerer har du tilgang til både via internett og via appen.

Å bruke Polar Loop er så enkelt at den raskt blir en del av hverdagen, uten bruken stjeler plagsomt med tid og oppmerksomhet.

Polar Loop fungerer supert sammen med appen Polar Flow
Polar Loop fungerer supert sammen med appen Polar Flow.

Fakta:

  • Vanntett. Du kan fint svømme og dusje med den på.

  • Klokke

  • Måler daglig kaloriforbruk

  • Skritteller

  • Måler hvor lenge du sover og gir deg en pekepinn på søvnkvaliteten

  • Treningsdagbok på Polar Flow

  • Minnekapasitet for 12 dagers aktivitetsdata

  • Oppladbart batteri med 5 dagers kontinuerlig bruk

  • Mobil App som fungerer med iPhone og nyere Android-modeller

Trening
Polar Loop fungerer sammen med pulsbeltene Polar H6 og H7. De kobles enkelt sammen over blåtann.

Det jeg opplevde som litt dumt med å bruke Polar Loop sammen med et pulsbelte er at jeg ikke får noe informasjon i sanntid. Jeg kan riktignok se pulsen min på armbåndet, men noe mer info under trening får jeg ikke. Polar Loop er ikke en dedikert treningsklokke eller app, og hjelper meg derfor ikke med å holde en bestemt puls, eller å trene innenfor en bestemt sone. I ettertid blir dataene fra økten overført til appen eller din Polar-konto. Så noe godt treningsverktøy er det ikke.

Appen Polar Beat gir deg bedre trenings-funksjonalitet enn Polar Flow og fungerer sammen med pulsbeltene H6 og H7 fra Polar.
Appen Polar Beat gir deg bedre trenings-funksjonalitet enn Polar Flow og fungerer sammen med pulsbeltene H6 og H7 fra Polar.

Polar Beat
Da foretrekker nok jeg å koble pulsmåleren til mobilen og bruke appen Polar Beat i stedet for å koble pulsmåleren med aktivitetsmåleren. Da får jeg treningsdata og veiledning i sanntid. Polar Beat appen synes jeg er en ganske bra treningsapp for kondisjonstrening, og har en del mer funksjonalitet som kommer godt med når en trener.

Da kan heller armbåndet leve sitt eget liv som en daglig aktivitetsmåler. Det er nemlig det den er best til.

Konklusjon
Det å legge seg til gode vaner kommer ikke helt av seg selv. Bare det å få en ny kul gadget har ikke gjort at jeg har blitt så veldig mye mer aktiv i hverdagen. Jeg må nok anstrenge meg litt i tillegg. Men Polar Flow er et veldig godt hjelpemiddel om du har et mål om å komme deg opp av sofaen og være litt mer aktiv, og at du har et genuint ønske om å få det til. Polar Flow vil hjelpe deg, og det er morsomt å følge med på sin daglige aktivitet over tid.

Om du derimot ønsker et verktøy for å trene vil jeg heller anbefale å bruke pulsbeltet sammen med appen Polar Beat. Da får du en fullgod treningsveileder med funksjonalitet som du finner i sportsklokkene, men da til en desto billigere penge.