APIteq

Rigget for oljesuksess med Telenor Office 365

Den norske suksessbedriften APIteq hjelper oljeselskaper med å spare millioner av dollar. Selv sparer de tid og penger med Telenor Office 365.

Selskapet APIteq fotograferer oljerigger og andre installasjoner ned til hver minste skrue, og produserer høyoppløselige 360-graders panoramaguider. Fra en hvilken som helst PC uten krav til software, kan brukerne deretter se hele installasjonen i detalj.

I stedet for å fly ingeniører og andre ansatte ut til oljeriggen, kan de sitte på land tusenvis av mil unna og planlegge vedlikehold, inspeksjoner og utskiftninger, med nøyaktig målinger. APIteq hjelper oljeselskapene med å jobbe smartere.

Jobber smart med Office 365
– For oss som har ansatte som sitter så spredt er Telenor Office 365 en veldig ryddig løsning. Alt du trenger er internettilkobling, enten du er på kontoret i Houston eller en internettkafé i Mexico, sier IT- og teknologisjef Per-Erik Kristiansen.

– For de ansatte betyr Telenor Office 365 at de når som helst kan få tilgang til dokumenter og bilder, og kommunisere med hverandre, enten de befinner seg på en oljerigg utenfor Brasil eller på hovedkontoret på Straume, sier Kristiansen.

kundecase2

Taleintegrasjon
– Det er veldig fleksibelt, og gjør både jobbing og samarbeid enklere. I tillegg var Telenors integrasjon med tale viktig for oss, da vi bruker mye telefon, forteller Kristiansen.

Telenor har integrert telefoni i Office 365. Det betyr at du kan motta innkommende samtaler til mobilnummeret ditt både på PC, mobil og nettbrett, og du kan ringe ut igjen fra de samme enhetene. Personene du ringer vil bare se ditt vanlige mobilnummer. Bruker du PC-en til å ringe eller besvare samtaler når du er i utlandet, unngår du dermed roamingkostnader.

– Her er det betydelige beløp å spare, presiserer Kristiansen, i tillegg til at det er praktisk.

Ryddig og kostnadseffektivt
Foruten tilgjengelighet og reduserte roamingkostnader er det flere andre fordeler som gjør livet lysere for IT-sjefen.

– Jeg slipper å tenke på back-up og oppdateringer, og løsningen er veldig lettvint å håndtere. Det er enkelt å legge til nye brukere, og hvis en ansatt slutter behøver vi ikke betale lisens for et helt år. I tillegg er prisen gunstig.

Du kan lese mer om Telenor Office 365 på telenor.no.