HTC One – markedets mest undervurderte toppmodell

Som en svoren tilhenger av Samsung ble jeg inspirert til å løfte blikket. Og det med «whiplash». HTC One er en inspirerende telefon som viser at andre mobiltelefoner også har muskler som de ellers ikke får vist frem bak klærne.

Førsteinntrykket gir en solid følelse. Mobilen føles som en kvalitetstelefon med en skarp skjerm og et bakdeksel i krom, og jeg får assosiasjoner til de siste Nokia-telefonene. Med firekjerners prosessor på 1,7 GHz går bruken i og mellom apper som en drøm.

Det er sikkert mye jeg kunne ha fremhevet ved telefonen, men dette er i hvert fall det som fikk min oppmerksomhet.

Å sette opp telefonen første gangen gikk ganske «smooth». Interaksjonsdesignet virker friskt, hakket bedre enn hva Samsung har klart på sin Galaxy-serie.

HTC One kan brukes som fjernkontroll.
HTC One kan brukes som fjernkontroll.

Fjernkontroll til alle dine enheter
De fleste har eller hørt om Logitech sine fjernkontroller. TV-appen til HTC smelter sammen TV-en, hjemmekinoanlegget og dekoderen på en utmerket
måte. Samsung har en tilsvarende app kalt «Watch On», men grensesnittet til HTC sin er mye bedre. Du får dermed opp bilder med program, filmer og sport basert på dine egne preferanser. Det er ikke kanalene som styrer hva du ser på,  men heller interessene dine. Dermed er det bare å trykke så skifter TV-en kanal det aktuelle programmet.

Blink Feed
En hyggelig overraskelse var startbilde, eller dash- boardet som jeg har valgt å kalle det. HTC sitt offisielle navn er Blink Feed (her er en demonstrasjon på YouTube). Etter å ha lagt til diverse sosiale medieprofiler sammen med ønskede nyhetskilder ble disse presentert i en rekkefølge sortert på dato. Med store og små ikoner basert på popularitet og viktighet blar du deg bare nedover.  Her dukker også seriene fra fjernkontrollen opp slik at du ikke går glipp av favorittserien heller. Dagens gjøremål fra kalenderen blir heller ikke glemt her. Jeg ble positivt forbauset over hvor kjapt du kom direkte inn i Facebook og inn i artiklene fra Blink Feed.

Zoe
Kamerafunksjonen er nok det jeg ønsker å trekke frem aller mest. «HTC Zoe» er en funksjon jeg blir lett glad i. Som HTC selv sier. «Gjør minnene dine mer liv og følelser…».  Her setter Zoe sammen filmer og bilder du har tatt. Deretter velger du tema. I tillegg kan du kjøre filmene i sakte film for å dramatisere bedre.

Smil til kameraet
Zoe tar også flere bilder på en gang (8 i sekundet), for så å velge det beste bildet. Hvis ikke alle personene på bildet smiler, kan du redigere det ved å plukke ut de ulike ansiktene for så å velge bildet de smiler på. Resten av jobben gjør Zoe. Her kan du i tillegg forbedre øyne (gjøre om til dådyrøyne), ta bort rynker, legge på rammer eller andre «instagram»-effekter. Å dele alle disse effektene til sosiale medier også en enkel sak.

Dynamiske bilder
En annen kul greie er sekvensbilder. Se for deg at du tar bilder av kompisen din når han hopper fra tiern. Da har du mulighet til å ta bilder av hoppet fra han hopper til han treffer vannet i et bilde. Slik lager du en dynamisk montasje.

Fjern personer eller gjenstander
Objektfjerning er også en nyttig finesse. Har du tatt et bilde med noen uønskede personer som tilfeldigvis ble linselus? Da kan du fjerne den personen eller gjenstanden med denne funksjonen.

Kalender
Grensesnittet til kalenderen er tilfallende og intuitiv og du får raskt oversikt over dagen din med de ulike kalenderne du måtte ha som Exchange, Google og Facebook i ett og samme grensesnitt.

htc-link-feedHett og svakt batteri
Det eneste jeg har å utsette på denne telefonen er batteriet som ofte blir overopphetet. Prosessoren blir ofte varm og det kan bli litt skummelt. I tillegg tømmes batteriet ganske fort ut selv om jeg ikke bruker den aktivt. Her må du passe på å skru av en del funksjoner eller aktivere strømsparemodusen.

Ønskes en innføring på hvordan du setter opp funksjonene beskrevet i denne artikkelen? Fortvil ikke, I neste innlegg kommer tipsene på hvordan dette gjøres i praksis.

En presentasjon av telefon kan du se på YouTube.

HTC One kan du kjøpe i nettbutikken.