10 tips til din HTC One

Her får du tips til hvordan din HTC One kan gjøre hverdagen enklere. HTC One byr på mange smarte funksjoner som forenkler mobilbruken, samt gjøre bildene dine kulere.

1. Fjerne personer eller gjenstander fra et bilde
Har du noen gang irritert deg over at personen ved siden av deg plutselig har laget kaninører over hodet ditt i det du tar et bilde? Et annet scenario er at det kommer en uvedkommende passerende i bildet ditt. Med objektferning har du nå mulighet til å fjerne disse uromomentene.

Slik gjør du: Velg Kamera. Sørg for at du har valgt Zoe-funksjonen før du tar bilde (klikk på Zoe-kameraet for å aktivere). Ta bilde. Deretter går du inn i Galleri-appen, velger bilde og trykker på Rediger -> Retusjer -> Fjerne objekt. Gjenstandene som kan fjernes dukker opp. Trykk på X for å fjerne gjenstanden

2.  Ta skjermbilde
Tenk deg at du vil vise en meldingsdialog eller en nyttig funksjon inne i en app.

Slik gjør du: Hold På/Av- og Volum Ned-knappen inne samtidig. Vent til du hører kameralyden. Dette fungerer også med På/Av- og Hjem-knappen. Deretter finner du bildene under varselsmenyen øverst i displayet eller under Screenshots under Album som er under Galleri-appeen.

3. Overfør filer fra din gamle telefon
Enten du har gått over fra en iPhone-, Android eller andre mobiltelefoner har du mulighet til å overføre kontakter, iTunesfiler, musikk.

Slik overfører du fra Android: Sjekk at du har versjon 2.2 eller nyere. Gå til Innstillinger -> Overfør data og følg deretter instruksjonene som dukker opp. På den gamle mobilen velger du hvilke deler du ønsker å overføre og deretter knappen «Start».
Slik overfører du fra en iPhone: Sørg for å ha sikkerhetskopiert innholdet ditt i iTunes 9.0 eller senere samt HTC Sync-programvaren installert på PC-en. Koble begge telefonene til din datamaskinen. I HTC Sync Manager klikker du på Mer -> iPhone OVERFØRING og deretter følger du bare instruksjonene.
Slik overfører du fra andre telefoner: Velg Innstillinger – Overfør data ->Annen telefontype og følg instruksjonene.    

4. Sekvensbilder
Se for deg hunden din løpe etter en ball. Med denne funksjonen kan du fange flere handlinger i ett bilde.

Slik gjør du: Velg Kamera. Sørg for at du har valgt Zoe-funksjonen før du tar bilde (klikk på Zoe-kameraet for å aktivere). Ta bilde. Deretter åpner du Galleri-appen -> Rediger – > Retusjer -> Sequence Shot.

HTC_one

5. Fjernkontroll og TV-guide i ett
Hvor mange ganger har du latt deg irritere over at du ikke finner fjernkontrollen? Din HTC One kan lett gjøres om til en fjernkontroll. HTC One gir deg anledning til å koble på TV-en, hjemmekinoanlegget og dekoderen. Deretter velger du hvilke sjangre, program og serier du liker. Deretter får du opp hva som går akkurat nå basert på dine preferanser, og du slipper å bla deg igjennom kanallisten.  En annen ting du slipper er tredjepartsapper.

Slik gjør du: Først må du sørge for at du har en Internettilkobling. Gå til Menyen -> Trykk på TV-appen. Trykk på Start -> Skriv inn et navn du ønsker at fjernkontrollen skal hete. Trykk deretter Neste og følg instruksjonene.

htc-link-feed6. Tilpass dine sosiale medier, nyheter og kalender på startskjermen
Det geniale med Blink Feed, som den heter, er at du slipper å gå inn på alle de forskjellige appene til hver avis og deretter Facebook og Twitter. Her samles alt opp i en kronologisk feed sammen med kalenderen din. Dermed får du enkelt full oversikt.

Slik gjør du: På startskjermen din sveiper du fingeren litt nedover fra klokka slik at ikonet med de tre vertikale prikkene dukker opp på høyre side. Trykk på den og velg «Emner og tjenester». Herifra velger du dine favorittkilder.

7. Surf på sidene i full-screen-modus
Selv om mobilskjermen har blitt større de siste årene, er det ikke alltid at nettsidene egner seg på disse enhetene. Da kan det være greit å se skjermen i fullmodus.

Slik gjør du: Når du er i nettleseren din trykker du på ikonet med de tre vertikale prikkene.. Dernest velger du Innstillinger -> Generelt -> Fullskjerm.

8. Din personlige sekretær
Google Now finner blant annet ut hvor du pleier å være slik at den forteller deg hvor lang tid det tar deg for å dra hjem, til jobb eller trening. Den viser deg også kalenderen og oppdaterte resultat av favorittlaget ditt i Premier Leauge. Funksjonen ligner på Blink feed og finnes på de fleste Android-telefonene, ikke bare på HTC One. Valutakurser, aksjer, oversetter og vær er andre funksjoner som også er integrert. Selv om det er skummelt at Google samler all data om deg vil jeg innrømme at det også er nyttig.  Deler kjæresten din dette på Google+ kan du «stalke» vedkommende for å se hvor han eller hun befinner seg og om det blir sen middag.

Slik gjør du: Hold Hjem-knappen inne. Deretter dukker Google Now opp med de ulike kortene den anbefaler for deg.

9. Forstørr teksten på skjermen.
Ser du dårlig og må bytte til briller? Med forstørrelsesbevegelser får du tekstene på mobilen større. Trippelklikk på innholdet du ønsker å forstørre. Du kan også panorere ved å klemme eller spre fingrene fra hverandre på skjermen.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger -> Tilgjengelighet -> Forstørrelsesbevegelser

10.  Se de mest brukte appene
Få en oversikt over siste brukte apper, enten du er usikker på hvilke apper som jobber i bakgrunn eller om du ønsker å bytte app.

Slik gjør du: Dobbelklikk på Hjem-knappen

Har du spørsmål svarer jeg så godt jeg kan. Å utnytte mobilen til det maksimale gir en tilfredsstillende følelse.

Les også: HTC One – markedets mest undervurderte toppmodell

HTC-One