Kids creative - Gutt leker fly med røyk

Skal du ut å fly i sommer?

Å surfe med mobilen (roame) i utlandet kan være en dyr opplevelse. Jeg opplevde selv å få SMS-varsel etter landing i Nairobi bare ved å sjekke Facebook og Twitter. Her vil jeg prøve å gi deg noen gode råd for å kontrollere kostnadene dine.

  • Sjekk utenlandsprisene før du reiser Da vet du hva du har å forholde deg til, og du vil fort se at tilleggstjenester som datapakker og pristak lønner seg.
  • Bruk datapakke eller pristak Da behøver du ikke bekymre deg for uforutsette kostnader. Husk at datamengden som er inkludert i ditt vanlige abonnement i Norge, ikke gjelder i utlandet. Kjøper du en datapakke er det lettere å budsjettere hva du kan bruke per uke og per dag. Kjøp pakken fra den dagen du skal bruke den.
  • Bruk appene TravelSure eller Mitt Telenor De gir deg løpende oversikt over forbruket ditt i utlandet. Med disse appene kan du også enkelt bestille datapakker.
  • Slå av apper du ikke bruker Mange apper søker og oppdaterer seg automatisk
  • Bruk WiFi der det er tilgjengelig Mange kafeer, hoteller, kjøpesentre og offentlige steder er det gratis trådløst internett. Benytt deg av det når du har mulighet og ta deg av oppgaver som krever mye datakapasitet da du kan. Vær obs på at sikkerheten på slike åpne trådløse nettverk kan være så som så, og at mange sikkerhetseksperter råder deg til å unngå bruk av WiFi. Her er en artikkel i amerikanske PCmag.com med 10 sikkerhetstips for åpne trådløse nettverk.

Datapakker Telenor har lenge hatt tjenesten DataKontroll Utland som skal hjelpe våre bedriftskunder med å ha kontroll på kostnadene i utlandet, men nå har produktutviklerne også utviklet noen kjekke pakker som vil hjelpe kundene med å holde kostnadene nede.

Surf 200 EU/EØS gir deg 200 MB data i 7 dager og koster 199,-. Den aktiviseres ved bestilling, så jeg anbefaler deg å vente med å bestille til rett før avreise eller ved ankomst. Bestill ved å sende en SMS til 1999 med kodeord BESTILL SURF 200 EU.

Data EU/EØS gir deg 50 MB per døgn for 59,-. Bestill ved å sende en SMS til 1999 med kodeord BESTILL DATA EU. Her kan du lese mer om ringe- og datapriser i Europa.

Data utenfor EU/EØS Gjør at du kan bruke inntil 50 MB data for 149,- per døgn. Tjenesten gjelder i Brasil, Russland, Sveits, Thailand, Tyrkia og USA. Bestill ved å sende en SMS med kodeord BESTILL DATA UTLAND til 1999.

Lurer du på hva utenlandsprisene er til det landet du skal reise til? Her kan du sjekke prisene til utlandet.