7 enkle sikkerhetstips for din mobiltelefon

I sommer stod det en bra artikkel på trykk i Finansavisen om mobil sikkerhet. Blant annet ble det presisert at å bruke skjermlåskode på telefonen bør være et minimum av sikkerhet du implementerer. Jeg har latt meg inspirere og gir deg her 7 råd som gjør at du sikrer telefonen din bedre.

1. Slå på skjermlås
Aktiver sikkerhetsfunksjonaliteten som gjør at du må taste en PIN-kode for å låse opp skjermen på telefonen din. Det er lettvint å slippe å taste denne hver gang du skal bruke telefonen, men mister du den så kan jo hvem som helst få adgang til din telefon.

2. Installer et sporingsprogram
Mister du telefonen kan du med et sporingsprogram finne ut hvor telefonen din er og kanskje få tatt bilder av vedkommende som bruker den. Du kan også bruke programmet til å fjernslette innholdet på telefonen.

3. Last ned programvareoppdateringer
De forskjellige leverandørene av mobile operativsystemer kommer hele tiden med nye oppdateringer, enten det er til Android, Windows Phone eller iOS. I tillegg til at det stadig kommer ny funksjonalitet, tetter programmererne også igjen sikkerhetshull etterhvert som de oppdages.

4. Kryptér innholdet på telefonen
Om innholdet på telefonen din er kryptert er ikke innholdet tilgjengelig om noen skulle få opp låsen, eller få fatt i den ulåst. Alternativt bør du tenke over hva du lagrer på telefonen din. Telefoner er så små og lett tilgjengelige, og blir derfor oftere stjålet enn bærbare PCer og nettbrett. Noe å tenke på det også.

5. Ta en sikkerhetskopi av innholdet
Har du iPhone har du også tilgang til iCloud for lagring og sikkerhetskopiering av innholdet på din telefon. Til andre mobiler finnes det andre løsninger, Google Disk, Dropbox osv. har lagringsplass i skyen, men er ikke helt det samme som iCloud.

6. Fjernstyring av ansattes mobiler med Mobil Kontroll
Mobil Kontroll er en tjeneste fra Telenor som gjør det mulig å fjernstyre de ansattes telefoner om de skulle komme på avveie. Telefonen kan låses eller innholdet slettes. Mobil Kontroll gjør det også mulig å fjernoppdatere programvare på telefonene til alle ansatte. Er det f.eks. et krav om at alle telefoner skal ha noen sikkerhetsinnstillinger osv. kan dette styres av bedriften sentralt.

7. Vær forsiktig på offentlig WiFi
Gratis trådløst nett på jernbanestasjoner, kjøpesentre osv. er veldig praktisk, og det sparer deg for datatrafikk over mobilnettet. MEN, og det er et stort men, det er langt fra like sikkert. Transaksjoner av penger og bruk av mobilbank bør du alltid gjøre over sikrede nett som Telenors mobilnett.