Ut å reise i sommer? Her er appene som forenkler ferien

Etter smarttelefonens inntog hjelper appene oss i en travel hverdag. Vi bruker dem til å lese e-post, bruke banktjenester og til å holde kontakten med gamle og nye venner. Ikke rart at nærmere 70 prosent av oss foretrekker denne typen telefon, som gir oss hele internettet liggende i lomma.

Nå som fellesferien nærmer seg med stormskritt kan det være lurt å ikke bare tenke på telefonen som et profesjonelt verktøy, men å også bruke den som en reiseguide. Med den rette appen kan både pakkingen, reisen og selve ferien være enklere å organisere, og du slipper å forberede deg i timesvis før avreise.

Her finner du apper som kan være nyttige både før og under oppholdet.

Packing pro
Som navnet røper er dette en app for pakking. Du kan lage dine egne lister, eller bruke funksjonen Expert List Assistant som beregner hva du vil trenge basert på antall voksne og barn, temperatur og lengde på oppholdet. Selv disse listene er lette å tilpasse dine egne behov og ønsker.

Den har flere kategorier, blant annet forberedelser som minner deg på å fotokopiere passet, bestille reiseforsikring og lade alle batterier. Nødvendigheter minner deg på det aller viktigste, som pass, billetter og førerkort. Ellers er det standard kategorier som klær, tilbehør, toalettsaker, gadgets og diverse.

21 kroner. Finnes for iphone, ipad og ipod touch

TripAdvisor
Kanskje den mest kjente reiseappen. Med TripAdvisor kan du booke hoteller og  flybilletter, få oversikt over attraksjoner og se tilbakemeldinger fra andre reisende.

Funksjonen Near Me Now forteller deg hva som er i nærheten av restauranter, hoteller og attraksjoner. Her finnes det også underkategorier som gjør det enkelt å finne frem til det du ønsker, og funksjonen point me there bruker plasseringen din til å peke deg i riktig retning via GPS.

Et annet tilbud fra TripAdvisor er en offline guider for byer. Der kan du bli guidet av eksperter, og få nyttige tips fra andre reisende, validert av TripAdvisors eksperter. Den mest nyttige funksjonen er offline kart, og funksjonen point me there hjelper deg å finne frem også her. Dette er en egen app som må lastes ned separat.

Gratis. Finnes for iPhone, android, windows og nokia. Offline guider finnes for iphone og android.

Kayak
Skal du bare laste ned én app til ferien er dette riktig valg for deg. Med over 25 millioner nedlastninger kan man trygt si at denne er populær. Den har mange funksjoner og er på mange måter en komplett reiseapp.

Her kan du bestille hoteller, flybiletter og leiebil og i tillegg finner du en pakkefunksjon, reiseplan, valutakalkulator. I tillegg finner du praktisk informasjon som telefonnummer til flyselskapet og informasjon om hvilke fasiliteter som finnes på flyplassen.

Gratis. Finnes for iphone, android, ipad, windows mobile 7 og kindle fire

Share-a-bill
Mange av oss reiser på ferie med venninnegjengen, kamerater eller med vennepar. Er du en av de som skal på ferie med venner er dette appen for deg.

Det er mange situasjoner der det er naturlig å dele regningen likt, men å dra frem kalkulatoren eller diskutere hvem som la ut for hva tidligere er sjeldent særlig stemningssettende.

Denne appen registrerer alle deltakerne, type utgifter som er betalt for, og hvem som har lagt ut hva for hvem. Du kan registrere en hel tur, og på den måten slipper man å gjøre opp kontinuerlig. Etter endt reise gjør dere opp, og problemet er ute av verden.

Pris: 28 kr. Finnes for iphone

Viber
Har du både Skype og WhatsApp ser du kanskje ikke poenget med enda en app som gjør det mulig å ringe og sende sms og mms over internett. Forskjellen med Viber er at denne kan gjøre begge deler.

Viber er enklere i bruk enn Skype, da du verken trenger mailadresser eller brukernavn for å ringe kontaktene dine. Her er nemlig telefonnummeret brukernavnet, og de ligger inne så snart du logger på.

Det anbefales å bruke Viber over wi-fi dersom du skal ringe, for bruker du det via 3G-nettet kan det bli dyrt fra utlandet.

Gratis. Finnes for iphone, android, windows phone, blackberry, nokia og bada

TravelSure
Som kunde hos telenor trenger du ikke være redd for å bruke mobilen i utlandet.

TravelSure deg detaljert oversikt over forbruket ditt og hva det koster å bruke telefonen der du befinner deg. Du kan også velge andre land og se hva slags priser som gjelder der. Du får oversikt over totalt og detaljert forbruk, og unngår på den måten ubehagelige overraskelser.

Appen gjør det også mulig å bestille tjenester som gir deg ekstra gode priser.
Last ned ved å sende travel til 2244.

Gratis. Tilgjengelig for iphone, android og windows phone.

Onavo Extend
Denne appen gjør det mulig å kutte kostnader på surfing. Den router alle internett-relaterte handlinger gjennom sin egen server og komprimerer dataen før den blir videresendt til din telefon. Veldig praktisk om du skal reise utenlands. Har du tålmodighet kan du også bruke den hjemme, men vær obs på at den vil senke farten på tilkoblingen din.

Finnes for både iphone og android. Gratis.

 

XE Currency
Ønsker du en mer eksakt valutakalkulator enn de du får i alt-i-en-appene? Da er det denne du skal laste ned.

Du skal lete lenge etter en mer nøyaktig valuta-app. Her opererer de med livefeed, slik at du til enhver tid får helt nøyaktig riktig valuta.

XE Currency Pro virker offline og du kan sjekke dobbelt så mange valutaer opp mot hverandre. I tillegg er den fri for reklame.

Gratis / 14 kr for Currency Pro