Opp til 5 på 4G

I noen uker nå har jeg testet ut Telenors mobile 4G-ruter ZTE MF91. Med denne kan opp til fem enheter koble seg på 4G-nettet samtidig.

Det er kanskje litt subjektivt av meg å anmelde vårt eget produkt, men jeg synes ruteren har noe for seg, spesielt om du er mye på farten og deler nett med flere.

Ruteren er på størrelse med en liten mobil, den kobler seg opp på mobilnettet og lar opp til fem enheter koble seg på nettet samtidig. Den kobler seg automatisk mellom 4G, 3G og de andre mobile nettene som er tilgjengelige. Du får dermed den beste hastigheten som er tilgjengelig.

Hvem trenger en?
Den mobile bredbåndsruteren passer deg som er mye på farta og for eksempel jobber i fellesskap utenfor kontoret eller på hytta. Der det er bra 4G-dekning kan en mobilt bredbåndsruter erstatte fast bredbånd.

En annen gruppe som vil ha god bruk for en slik ruter er studenter som ofte jobber sammen med andre.

Hvordan fungerer den?
Plasser ruteren der dekningen er best. På hytta hos meg er det best dekning i vinduet. Da kan jeg ligge på sofaen med iPaden eller telefonen og ha helt greie forhold.

Oppsett
Å sette opp ruteren var veldig enkelt, men vær obs på at du må ha en PC eller Mac for å sette den opp. Selve oppsettet går stort sett av seg selv. Du må ha et data-SIM-kort i ruteren. Dette følger med når du kjøper ruteren. Dermed bruker du ikke  det samme SIM-kortet som du har i telefonen din.

Her kan du se en YouTube-video som viser deg hvordan du kommer på nett med en mobilt bredbåndsruter.

Mer om 4G
Hvilken 4G-telefon bør du kjøpe?
4G også i lomma
Spørsmål og svar rundt 4G
4G – en helt ny verden av trådløs kommunikasjon
Hva er 4G og hva betyr det for din bedrift?