Er du, din mobil og nettbrett klar for juleferie?

Nå er det snart ferietid. Har du oversikt over hva mobilabonnementet ditt inkluderer, eller ikke inkluderer? I dette innlegget vil jeg gi deg en oversikt over hvilke tjeneste og funksjoner som spiller på lag med din mobiltelefon, enten du er i Norge eller i utlandet.

Mobiltjenester i Norge
Dersom du skal ha ferie i kjente eller nye omgivelser i Norge så har vi ett bredt repertoar av nyttige mobiletjenester og funksjoner.

 • Inkluderte ringeminutter og SMS
  Våre abonnement Bedrift Medium, Bedrift Large og Bedrift Total (og Bedriftspakken) inkluderer både taleminutter og SMSKunder med Telenors eldre abonnement (Bedrift Basis, Bedrift, Bedrift Netto, Bedrift Proff og Bedrift Proff Netto) kan med tilleggstjenesten Fri Bruk Tale og Fri Bruk SMS få inkluderte ringeminutter og SMS
 • Inkludert data
  Surf 200, 1 GB, 5 GB og 35 GB er tilleggstjenester som gir deg kontroll og oversikt over dataforbruk. Som bruker vil du motta varslinger automatisk bl.a. når det inkluderte volumet nærmer seg slutten
  Tilsvarende er det for Mobilt Bredbånd-abonnementene. Datavolum baseres på behov.
  En bruker med abonnementstypen Bedriftspakken har datavolum inkludert som en del av abonnementet
 • Faktura app og saldo
  Med Faktura App`en har du alltid kontroll over påløpte kostnader siden forrige faktura. I tillegg får du oversikt over hvor mye data, inkluderte ringeminutter og SMS du har brukt i inneværende måned
  Alternativt kan du sende en melding til 1999 hvor du skriver SALDO. Da får du oversikt over påløpte kostnader og oversikt over hvor mye data, inkluderte ringeminutter og SMS du har brukt i inneværende måned
 • Internpris
  Alle ansatte i en bedrift ringer gratis mellom bedriftens mobiltelefoner
  Om en bedrift har Mobilt Bedriftsnett får du også gratis internpris til og fra bedriftens fastlinjetelefoner
 • Trådløs Sone
  Alle bedriftsabonnement har gratis tilgang til Telenors Trådløse Soner hvor du kun betaler for bruk. Har du en surfepakke eller Mobilt Bredbånd så kan du surfe gratis. Oversikt over hvor du finner våre Trådløse Soner får du ved å sende TRÅDLØS SONE til 2244
 • 4G
  Lynrask 4G-surfing er mulig i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I tillegg til Bærum, Asker, Lørenskog, Sandnes, Lillestrøm og Longyearbyen. Flere steder kommer etterhvert
  I Telenor`s 4G-nett kan du også bruke 4G-mobiltelefoner som Sony Experia V, Nokia Lumia 920 og Samsung Galaxy S3 4G
 • Dekning
  Dersom du er på ferie på ett nytt sted – kan du sjekke dekningen før avreise. Dette kan du gjøre på våre nettsider, eller laste ned vår Deknings App (send DEKNING til 2244 for nedlastning)

Dette var en opplisting av de vanligste funksjoner og tjenester som vi nordmenn benytter. Men hva skjer med disse når vi passerer grensen på vei til det store utlandet?

En enkel tommelfinger regel er at alt som er inkludert i Norge IKKE gjelder i utlandet. I tillegg gjelder ikke internpris eller 4G. Mobilt Bedriftsnett og ProffNett har også noen begrensninger, men dette skal jeg forklare i et annet innlegg.

Mobiltjenester i Sverige og Danmark
Så fort man har kommet over grensen er det en del ting man må passe på. De norske mobilvanene kan brått bli en dyr og ubehagelig opplevelse. Men fortvil ikke. Her har du en oversikt over hvilke tjenester og mekanismer som kan hjelpe deg:

 • DataKontroll Utland
  Denne funksjonen er inkludert i alle abonnement og sørger rett og sett for at du har kontroll over databruk og kostnader. Dersom bedriften ikke har en egen policy på beløpsgrense så vil tilgang til data over mobilnettet stoppe når du har kommet til kr 400,-. Du vil motta en SMS-varsling både før og etter. Dersom du ønsker å fortsette med mobilsurfing kan du åpne forbindelsen på nytt med en enkel SMS kommando
 • Ring Skandinavia
  Denne tjenesten gir lavere ringeminutter både til og fra Sverige og Danmark
 • Data EU/EØS
  Dette er en tjeneste for de som ønsker å bruke data i utlandet hvor prisen er forutsigbar. Etter bestilling får du ett pristak på kr 59,- per dag for inntil 50 MB (ordinær listepris for bruk av data er kr 5,20 per MB). Dersom man passerer grensen på 50 MB surfer man videre for kr 3,- per MB
 • Trådløs Sone
  I utlandet får man som Telenor kunde tilgang til alle sonene som The Cloud, Wayport og WeRoam har. Dette tilsvarer 38.000 soner. I Skandinavia er pris kr 1,- per minutt
 • Ring Europa
  Dette er en tjeneste som gir norske ringepriser fra og til land i EU/EØS. Tjenesten inkluderer Sverige og Danmark også (kan ikke kombineres med Ring Skandinavia – så her må man gjøre ett valg).
 • TravelSure
  Denne appen gir deg oversikt over påløpte kostnader i utlandet og status på Datakontroll Utland. I tillegg er det enkelt å søke opp priser for alle land, samt en hurtiglink til en mobiltilpasset Telenor.no webside
 • Dekning
  Dersom man er på ferie på ett nytt sted – sjekk dekningen før avreise. Dette kan man gjøre på Mobile World Live.
 • BT-utland
  En del større kunder har en egen rabattavtale for bruk i utlandet (sjekk med mobilansvarlig i din bedrift for vilkår).

Mobiltjenester i EU/EØS
De norske mobilvanene kan brått bli en dyr og ubehagelig opplevelse også i EU/EØS. Men fortvil ikke. Vi gir deg en oversikt over hvilke tjenester og mekanismer som kan hjelpe deg:

 • DataKontroll Utland
  Denne funksjonen er inkludert i alle abonnement og sørger rett og sett for at du har kontroll over databruk og kostnader. Dersom bedriften ikke har en egen policy på beløpsgrense så vil tilgang til data over mobilnettet stoppe når du har kommet til kr 400,-. Du vil motta en SMS varsling både før og etter. Dersom du ønsker å fortsette med mobilsurfing kan du åpne forbindelsen på nytt med en enkel SMS kommando
 • Data EU/EØS
  Dette er en tjeneste for de som ønsker å bruke data i utlandet hvor prisen er forutsigbar. Etter bestilling får du ett pristak på kr 59,- per dag for inntil 50 MB (ordinær listepris for bruk av data er kr 5,20 per MB). Dersom du passerer grensen på 50 MB surfer du videre for kr 3,- per MB
 • Ring Europa
  Dette er en tjeneste som gir norske ringepriser fra og til land i EU/EØS
 • TravelSure
  Denne appen gir deg oversikt over påløpte kostnader i utlandet og status på Datakontroll Utland. I tillegg er det enkelt å søke opp priser for alle land, samt en hurtiglink til en mobiltilpasset Telenor.no webside
 • Trådløs Sone
  I utlandet får man som Telenor kunde tilgang til alle sonene som The Cloud, Wayport og WeRoam har. Dette tilsvarer 38.000 soner. Pris er kr 1,60,- per minutt
 • Dekning
  Dersom man er på ferie på ett nytt sted – sjekk dekningen før avreise. Dette kan man gjøre på Mobile World Live
 • BT-utland
  En del større kunder har en egen rabattavtale for bruk i utlandet (sjekk med mobilansvarlig i din bedrift for vilkår)

Mobiltjenester i resten av verden
Bruk av mobil i alle land utenfor skandinavia og EU/EØS blir fort veldig dyrt. Nedenfor finner du våre hjelpemidler:

 • DataKontroll Utland
  Denne funksjonen er inkludert i alle abonnement og sørger rett og sett for at man har kontroll over databruk og kostnader. Dersom bedriften ikke har en egen policy på beløpsgrense så vil tilgang til data over mobilnettet stoppe når man har kommet til kr 400,-. Bruker vil motta SMS varsling både før og etter. Dersom man ønsker å fortsette med mobilsurfing kan man åpne forbindelsen på nytt med en enkel SMS kommando
 • Data utenfor EU/EØS*
  Denne tjenesten gir ett pristak på kr 149,- per dag for inntil 50 MB (ordinær pris per MB er kr 90). Etter at pristaket er nådd surfer man videre for kr 10 per MB resten av døgnet
  * tjenesten gjelder følgende land: USA, Tyrkia, Sveits, Kroatia og Thailand
 • TravelSure
  Denne appen gir deg oversikt over påløpte kostnader i utlandet og status på Datakontroll Utland. I tillegg er det enkelt å søke opp priser for alle land, samt en hurtiglink til en mobiltilpasset Telenor.no webside
 • Trådløs Sone
  I utlandet får man som Telenor kunde tilgang til alle sonene som The Cloud, Wayport og WeRoam har. Dette tilsvarer 38.000 soner. Pris er kr 1,60,- per minutt
 • Dekning
  Dersom man er på ferie på ett nytt sted – sjekk dekningen før avreise. Dette kan man gjøre på Mobile World Live.
 • BT-utland
  En del større kunder har en egen rabattavtale for bruk i utlandet (sjekk med mobilansvarlig i din bedrift for vilkår).

Lykke til med julereisen:)

Her er noen tips å huske på i ferien:

 • Spar på batteriet – du kan få bruk for det. Husk lader
 • Kombinasjonen mobiltelefon + vann = dårlig
 • Mobiltelefonen har det best i skyggen dersom den er med på tur i solsteika
 • Det kan være lurt å ha med seg en ekstra telefon på ferie
 • Hvis du må ringe og ikke har dekning, søk opp i høydedragene
 • Ikke avtal å ringe til faste tider – du kan befinne deg i ett område utenfor dekning
 • Alle mobiltelefoner/nettbrett har funksjoner for å skru av dataroaming (funksjonen som gir muligheten til å kunne laste ned data via mobilnettet). Denne bør skrues av enten før eller etter at man har ankommet feriedestinasjonen. Dersom man har «usynlige» programmer som jobber i bakgrunnen (f.eks. synkronisering av e-post) vil disse stå og laste ned data
 • Ikke fall for fristelsen til å streame musikk, radio eller film. Dette blir fort meget dyrt