4G også i lomma

I dag lanserer vi ­­­som første norske teleoperatør støtte for 4G også på mobiltelefonen. Dette gjør at nyere mobiltelefoner kan koble seg helt sømløst mellom 2G, 3G og 4G – som igjen vil gi deg den beste – og raskeste – opplevelsen.

Siden vi lanserte 4G i oktober har teknologien kun vært tilgjengelig for bruk via et USB-modem eller en trådløs 4G-ruter. Nå lanserer vi funksjonalitet som gjør at mobiltelefoner med 4G-støtte i 2600 mHz-frekvensen – som vi benytter – også kan brukes i nettet vårt. Sagt på en annen måte; lynraske dataoverføringshastigheter blir tilgjengelig også på mobilen, så lenge du er innenfor et område med 4G-dekning.

Det du trenger for å ta dette i bruk er følgende:

 • Mobiltelefon med 4G-støtte i 2600 mHz-frekvensen
 • SIM-kort med støtte for 4G
 • 4G-dekning

Når det gjelder mobiltelefoner med støtte for 4G i 2600 mHz-frekvensen så er det dessverre ikke så veldig mange ute på markedet foreløpig. Flere vil komme etter hvert. De du foreløpig har å velge mellom er:

 • Sony Xperia V
 • Samsung Galaxy SIII LTE
 • Nokia Lumia 920

Du legger kanskje merke til at iPhone 5 ikke befinner seg på denne listen, og det er helt korrekt. Denne telefonen har nemlig bygget inn støtte for 4G opp til 1800 mHz, noe som betyr at den ikke vil fungere på 4G i vårt nett i og med at vi bruker 2600 mHz-frekvensen. Hvorvidt dette vil fungere i fremtiden kan jeg dessverre ikke svare på akkurat nå, men denne bloggen vil holde dere oppdatert på akkurat det etter hvert som det kommer mer informasjon.

Når det gjelder Samsung Galaxy SIII LTE så er dette en oppdatert versjon av bestselgeren med samme navn, men med full 4G-støtte i vårt nett. Det er dessverre ikke mulig å oppgradere en vanlig Galaxy SIII til å få 4G-støtte – her må du i så fall gå til anskaffelse av den nye versjonen.

Telefonene med støtte for 4G vil fungere slik at de kobler seg sømløst mellom 2G, 3G og 4G avhengig av dekningen der du er. I og med at 4G kun er et datanett, er telefonen nødt til å koble seg ned på 3G for å kunne motta samtaler, for så å koble seg opp på 4G igjen for å fortsette datasesjonen du holdt på med. Det er denne funksjonaliteten vi nå legger til rette for. For at dette skal fungere 100 % er vi selvsagt også avhengige av at telefonene er gode på dette. Derfor legger vi ned mye jobb i å teste 4G-kompatible telefoner nå fremover slik at vi sikrer deg som kunde den beste 4G-opplevelsen.

Flere telefoner med 4G-støtte vil komme på markedet etter hvert. Jeg er i skrivende stund usikker på hvilke telefoner det er snakk om, men vi vil selvsagt også oppdatere deg på dette her på bloggen. Én ting er i hvert fall sikkert; jo flere telefoner som kommer med 4G-støtte i 2600 mHz-frekvensen, jo større glede vil du få av 4G.

 • bassetssen

  Må man ha et spesielt abonnement for å benytte 4G, eller er dette inkludert i alle abonnementene deres?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=589830584 Anders Hakstun

   Hei bassetssen,

   Alle våre abonnement gir tilgang til 4G-nettet, men for å få tilgang til maks hastighet, altså opptil 40 mbit/s, må du ha en tilleggstjeneste som heter Hastighet 3. Denne kommer i tillegg til abonnementsprisen og koster 99,- per måned. Håper dette besvarte spørsmålet ditt.

   Mvh
   Anders

   • bassetssen

    Flott, takk for svar. Hvilke hastighet kan man regne med å komme opp i uten å betale for maks hastighet?

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589830584 Anders Hakstun

     Det kommer litt an på hvilken datapakke du har, da alle inkluderer forskjellige hastigheter. De to største f.eks., Surf 5GB og Surf 35 GB, inkluderer 15 mbit/s. Du kan eventuelt lese mer på nettsidene våre dersom du ønsker: http://www.telenor.no/bedrift/surf/surf1gb.jsp

     Mvh
     Anders

 • Anonym

  Må man ha et spesielt abonnement for å benytte 4G, eller er dette inkludert i alle abonnementene deres?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=589830584 Anders Hakstun

   Hei bassetssen,

   Alle våre abonnement gir tilgang til 4G-nettet, men for å få tilgang til maks hastighet, altså opptil 40 mbit/s, må du ha en tilleggstjeneste som heter Hastighet 3. Denne kommer i tillegg til abonnementsprisen og koster 99,- per måned. Håper dette besvarte spørsmålet ditt.

   Mvh
   Anders

   • Anonym

    Flott, takk for svar. Hvilke hastighet kan man regne med å komme opp i uten å betale for maks hastighet?

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589830584 Anders Hakstun

     Det kommer litt an på hvilken datapakke du har, da alle inkluderer forskjellige hastigheter. De to største f.eks., Surf 5GB og Surf 35 GB, inkluderer 15 mbit/s. Du kan eventuelt lese mer på nettsidene våre dersom du ønsker: http://www.telenor.no/bedrift/surf/surf1gb.jsp

     Mvh
     Anders

 • Pingback: Opp til 5 på 4G | Jobb smartere