Les det senere – lag leselister på nett med disse appene

Har du noen noen gang surfet rundt på nettet og kommet over en artikkel du kunne tenke deg å lese, men som du ikke har tid til der og da? Selvfølgelig finnes det en app for å lagre artikkelen slik at du kan lese den senere. Det er faktisk flere apper å velge mellom.

Felles for alle disse appene er at du kan lagre artikler du kommer over på nett til en leseliste. Disse kan du så lese på telefonen, nettbrettet eller PCen din når det passer best for deg.

De fjerner også reklame og annet støy slik at leseropplevelsen blir betraktelig bedre enn om du leser innholdet på en vanlig webside.

Instapaper
(Koster 28,-)
Et av de beste argumentene jeg kan se for Instapaper mot de andre er at den lar deg linke opp med Facebook og Twitter. Du kan dermed se hva andre brukere av
appen liker som du kjenner. Så kan du legge disse artiklene til din leseliste, eller bare lese det de leser som du synes virker interessant. Dette gjøres uten at det er noe fokus på følgere, kun på hva som faktisk leses. Du får ikke vite det om noen velger å følge deg. Det er mer et usynlig sosialt nettverk der fokuset er på å finne godt lesestoff

Jeg har såvidt testet ut Instapaper og fant ikke så veldig mange av mine Facebook- og Twitter-venner på appen. Så dermed er den funksjonaliteten av liten betydning. Jeg valgte derfor å fortsette Pocket som jeg har brukt siden den het Read It Later.

Pocket – tidligere Read It Later
(Gratis)
Pocket eller Read It Later som den tidligere het har jeg brukt en stund. Når det kommer til funksjoner er det lite forskjell på Pocket og Instapaper. Det som skiller appene er stort sett bare utseendet (interface).

Noe som taler til fordel for Pocket er at den er bedre på video og multimedia enn Instapaper og Readability.

Readability
(Gratis)
Readability er en hakket “finere” app en f.eks. Instapaper. Med finere mener jeg at den ser penere ut. Samtidig mangler den de sosiale funksjonene til Instapaper. Du har ikke muligheten til å se hva vennene dine leser. Men med få norske brukere av disse appene, og hvis hovedmålet er å ha en fin app for å lese og lagre artikler som du kan lese senere er Readability enn bedre app.

«Readability. Den er enkel og lager lesbare artikler med større tekst, og synkroniserer på tvers av enheter», Anders Øvreberg Web Editor DNV Business Assurance.

Evernote
(Gratis)
Vi kommer ikke unna Evernote her heller. I tillegg til å være et notatverktøy som du kan bruke på telefon, nettbrett og PC duger også Evernote som et lagringsverktøy for artikler, lyd, bilde og foto. Evernote kan brukes til å lagre alt du trenger å huske på. Evernote har en funksjon som de kaller Webclipper som lar deg lagre artikler, bilder og annet webinnhold for senere bruk.

Jeg har ikke testet denne så mye ennå, men er i gang nå. Evernote er jo så mye mer enn bare en les-det-senere-tjeneste. En liten fordel Evernote der altså.

«Jeg bruker Evernote med web clipper», Henriette Høyer Digital Content & Marketing Manager Telenor Norge AS