Slik får du mer ut av LinkedIn

De fleste ser på LinkedIn som en CV-database. Det er det jo, men det er så mye mer!

LinkedIn gir deg mulighet bygge din egen merkevare, til å bygge nettverk og fagkunnskap og ikke minst til å bli funnet – kanskje til den stillingen du ikke visste at du er perfekt til!

Førsteinntrykket er digitalt
Du blir søkt opp, både på Google og på LinkedIn. Vet du hviket førsteinntrykk du etterlater deg digitalt?
Du kan påvirke hvordan du blir oppfattet ved å bygge din egen merkevare på nett – en god profil på LinkedIn hjelper deg med det.

Det dreier seg om nøkkelord
LinkedIn er en søkemotor for personer, kvalifikasjoner og egenskaper og hvis du vil bli funnet må du søkemotoroptimalisere profilen din.

Det gjør du ved å skrive om dine kvalifikasjoner og egenskaper med de ordene du ønsker å bli funnet på. Jo flere ganger ordet dukker opp i din profil, jo synligere blir din profil ved søk. For å få ideer til gode nøkkelord kan du se på ord som blir brukt i annonser for stillinger du kunne ha søkt på. LinkedIn.com/skills er nyttig for å finne nøkkelord i relevante kvalifikasjoner LinkedIn har kategorisert. Fyll ut alle feltene, slik at profilen din er komplett.

Når profilen din er proppfull av dine nøkkelord kan du kvalitetssikre om du har valgt riktige ord ved å se hvem som har sett profilen din. Er de i rett målgruppe?

Med noen enkle grep får du en bedre profil på LinkedIn:

1. Profilbilde
Det er mye større sjanse for at folk vil ta kontakt med deg om du har et bilde. Bildet skal representere deg som profesjonell, men la gjerne personligheten skinne igjennom.

Et smil innbyr til kontakt.

2. Headline
“The headline section” er til for å fortelle hvem du er og hva du gjør og ikke minst skille deg ut i mengden. Ikke kast denne plassen bort på kun jobbtittel, spesielt ikke om du har en veldig generisk tittel som «selger» eller «konsulent»

4. Oppsummeringen (Summary)

Her har du 2000 tegn til rådighet for å vise frem dine kvalifikasjoner og erfaringer og la personligheten din skinne igjennom i måten du skriver på.
Fortell hva du jobber med og om bransjen du jobber i. Vis potensielle arbeidsgivere dine ferdigheter og hva du har å tilby.

Bruk paragrafer, overskrifter og punkter for å gjøre oppsummeringen enklere å lese.

Fyll oppsummeringen med nøkkelord!

Du har ytteligere 500 tegn til å fylle på med nøkkelord i seksjonen «Spesialiteter» (Specialties)

5. Legg til apper på profilen din

Du kan legge til applikasjoner på profilen din som bidrar til å vise hvem du er. Dette kan gjøre at din profil skiller seg ut. Har du presentasjoner på SlideShare kan du vise de frem på profilen din med Slideshareappen.

Blogger du på WordPress linker du bloggen din opp med wordpress applikasjonen.

6. Vis deg frem
Det dreier seg om å vise frem deg selv og din kunnskap og å bygge nettverk. Meld deg inn i relevante grupper og delta fagdiskusjonene der.

Du finner grupper for ditt fagfelt og dine interesser ved å søke på grupper i søkefeltet.

Oppdater nettverket ditt med hva du jobber med om dagen eller del nyttige linker i statusfeltet.
Det viser engasjement og gjør profilen din mer personlig. LinkedIn Answers er sted hvor du kan dele din erfaring og stille spørsmål for å lære mer.

Har du nyttige LinkedIn-tips håper jeg du deler i kommentarfeltet.

Lære mer?
Ønsker du å lære mer om å bygge og ta vare på merkevaren din på nett kan du se presentasjoner fra et foredrag jeg holdt om personal & employer branding sammen med Erik Eskedal og en gjesteforelesning jeg holdt på HiØ

 • http://www.yako.no/ Terje Ovesen

  Flott bloggpost 🙂

  Har du kjennskap til hvordan man fjerner en Norsk profil der? Jeg vil bare ha Engelsk.

 • http://www.yako.no/ Terje Ovesen

  Flott bloggpost 🙂

  Har du kjennskap til hvordan man fjerner en Norsk profil der? Jeg vil bare ha Engelsk.

 • Anne-Signe Fagereng

  Hei Henriette
  Hvordan synes du den nye funksjonaliteten som gjør at man blir «endorsed» for forskjellig fagkunnskap av folk i nettverket fungerer? Det bygger kanskje troverdighet, men gir den enkelte mindre kontroll over hvilken «retning» man ønsker at CVen og karrieren skal ta…?

  Anne-S

  • http://twitter.com/HenrietteHoyer Henriette Høyer

   Det er ofte en terskel å å be om og å skrive en recomendation.
   Derfor har jeg sansen for «endorsments.» Det er enkelt å gi til andre og du kan jo styre hva folk får muligheten til å gi deg anbefaling på gjennom de kunnskapsområdene du har oppgitt.

 • Anne-Signe Fagereng

  Hei

  • http://twitter.com/HenrietteHoyer Henriette Høyer

   Det er ofte en terskel å å be om og å skrive en recomendation.
   Derfor har jeg sansen for «endorsments.» Det er enkelt å gi til andre og du kan jo styre hva folk får muligheten til å gi deg anbefaling på gjennom de kunnskapsområdene du har oppgitt.