iPhone

iPhone-brukere er de mest avanserte mobilbrukerne

I følge statistikken finnes det flere Android-telefoner enn iPhoner på markedet, men iPhone-brukere står for en større andel av trafikken på nettet og de bruker mer penger på apper. Hvorfor er iPhone-brukerne de mest avanserte?

Mobiltelefoner med operativsystemet Android har de siste årene tatt opp kampen med iPhone som markedets ledende mobiltelefon. Leverandører som HTC, Sony og Samsung lager alle telefoner med Android som operativsystem.

I følge statistikk fra teknologiselskapet Monetate, mottar ledende e-handelsnettsteder 3.31% av sin totale trafikk fra Android-telefoner, noe som er en økning på 1,76% fra i fjor. iPhone, står for for 5.41% av de samme nettstedenes trafikk, en økning på 2.45% fra året før. På denne plansjen fra Monetate er det en oversikt over konkurransen mellom Android og iPhone.

Telefonene selger bra. Android har tatt store markedsandeler fra Apples iPhone, men iPhone-eiere bruker telefonene sine mer (faktisk 3,3 ganger mer), de handler mer med telefonene sine og de bruker mer datatrafikk. Hvorfor er det slik?

iPhone er dyrere enn Android og tiltrekker seg dermed mer pengesterke kjøpere. Dette kan være en av grunnene til at iPhone-brukere legger igjen mer penger online enn Android-brukere. På den annen side er jo et av kjøpsargumentene til Apple-geeks at iPhone er enklere i bruk og dermed bør den også passe de som ikke er like teknisk avanserte. I praksis ser det derimot ut som at iPhone-brukere er mer sofistikerte enn Android-brukere.

Det virker som om de som kjøper iPhone gjør et mer bevisst valg enn de som kjøper Android-telefoner. De kjøper en iPhone fordi de liker produktet og ønsker å bruke det. iPhone-brukere er mer trofaste til merkevaren Apple enn tilsvarende for Android-brukere, de er med andre ord mer opptatt av telefonen sin og hvordan de skal bruke den best mulig.

Mer enn 80% av Apple’s iOS-brukere kjører siste versjon av operativsystemet, mens bare 7% av Android-brukere kjører siste versjon av sin programvare.

Når 70% av amerikanske Android-brukere ikke skjønner hvordan de bruker Wi-Fi på sin telefon, kan det jo virke som Android-brukere ikke er helt på nett. Eller?