iPhone

iPhone-brukere er de mest avanserte mobilbrukerne

I følge statistikken finnes det flere Android-telefoner enn iPhoner på markedet, men iPhone-brukere står for en større andel av trafikken på nettet og de bruker mer penger på apper. Hvorfor er iPhone-brukerne de mest avanserte?

Mobiltelefoner med operativsystemet Android har de siste årene tatt opp kampen med iPhone som markedets ledende mobiltelefon. Leverandører som HTC, Sony og Samsung lager alle telefoner med Android som operativsystem.

I følge statistikk fra teknologiselskapet Monetate, mottar ledende e-handelsnettsteder 3.31% av sin totale trafikk fra Android-telefoner, noe som er en økning på 1,76% fra i fjor. iPhone, står for for 5.41% av de samme nettstedenes trafikk, en økning på 2.45% fra året før. På denne plansjen fra Monetate er det en oversikt over konkurransen mellom Android og iPhone.

Telefonene selger bra. Android har tatt store markedsandeler fra Apples iPhone, men iPhone-eiere bruker telefonene sine mer (faktisk 3,3 ganger mer), de handler mer med telefonene sine og de bruker mer datatrafikk. Hvorfor er det slik?

iPhone er dyrere enn Android og tiltrekker seg dermed mer pengesterke kjøpere. Dette kan være en av grunnene til at iPhone-brukere legger igjen mer penger online enn Android-brukere. På den annen side er jo et av kjøpsargumentene til Apple-geeks at iPhone er enklere i bruk og dermed bør den også passe de som ikke er like teknisk avanserte. I praksis ser det derimot ut som at iPhone-brukere er mer sofistikerte enn Android-brukere.

Det virker som om de som kjøper iPhone gjør et mer bevisst valg enn de som kjøper Android-telefoner. De kjøper en iPhone fordi de liker produktet og ønsker å bruke det. iPhone-brukere er mer trofaste til merkevaren Apple enn tilsvarende for Android-brukere, de er med andre ord mer opptatt av telefonen sin og hvordan de skal bruke den best mulig.

Mer enn 80% av Apple’s iOS-brukere kjører siste versjon av operativsystemet, mens bare 7% av Android-brukere kjører siste versjon av sin programvare.

Når 70% av amerikanske Android-brukere ikke skjønner hvordan de bruker Wi-Fi på sin telefon, kan det jo virke som Android-brukere ikke er helt på nett. Eller?

 • hmguha

  De som kjøper Android-telefoner gjør som regel et bevisst valg de også. Ta Samsung S-serien som et eksempel.

 • Anonym

  De som kjøper Android-telefoner gjør som regel et bevisst valg de også. Ta Samsung S-serien som et eksempel.

 • Bjørn Christopher Wang

  Tidenes dummeste artikkel…. Hvor er sammenhengen mellom datamengde og avanserte brukere? 
  Er en som streamer mye musikk avansert bruker?Er en som henger på youtube og facebook avansert bruker? 
  Er en bruker som kjøper mange apps en avansert bruke?

  Svaret er nok nei… Det kommer ikke frem hva slags apps vi snakker om, heller ikke om brukeren har dem installert over lengre tid og om hvor mye disse brukes. 

  En avansert bruker ville jeg nok definert mer som en person som bruker telefonen aktivt ved bruk av exchange/gmail, synkronisering, fjernstyring styring av enheter, WiFi-deling og mer. 

  Det er også feil å sammenligne ALLE android telefoner mot iPhone. iPhone er en high-end telefon (selv om noen sikkert er uenig), og da bør den sammenlignes mot android sine high-end telefoner også som Galaxy serien, og andre modeller på tilsvarende nivå. 

  Vil nok si at du Atle, du er ikke helt på nett. 🙂

  • hmguha

   Helt enig. Når du klarer å synke mail, fjernstyre enheter som PC, tab, og mobiltelefon, se på TV fra mobiltelefonen, styre apps på TV-en enten fra telefonen eller fra taben og omvendt, så er du mer avansert. Men når Apple lanserer dette en gang i fremtiden så blir det jo uansett en verdensnyhet 😉

 • Bjørn Christopher Wang

  Tidenes dummeste artikkel…. Hvor er sammenhengen mellom datamengde og avanserte brukere? 
  Er en som streamer mye musikk avansert bruker?Er en som henger på youtube og facebook avansert bruker? 
  Er en bruker som kjøper mange apps en avansert bruke?

  Svaret er nok nei… Det kommer ikke frem hva slags apps vi snakker om, heller ikke om brukeren har dem installert over lengre tid og om hvor mye disse brukes. 

  En avansert bruker ville jeg nok definert mer som en person som bruker telefonen aktivt ved bruk av exchange/gmail, synkronisering, fjernstyring styring av enheter, WiFi-deling og mer. 

  Det er også feil å sammenligne ALLE android telefoner mot iPhone. iPhone er en high-end telefon (selv om noen sikkert er uenig), og da bør den sammenlignes mot android sine high-end telefoner også som Galaxy serien, og andre modeller på tilsvarende nivå. 

  Vil nok si at du Atle, du er ikke helt på nett. 🙂

  • Anonym

   Helt enig. Når du klarer å synke mail, fjernstyre enheter som PC, tab, og mobiltelefon, se på TV fra mobiltelefonen, styre apps på TV-en enten fra telefonen eller fra taben og omvendt, så er du mer avansert. Men når Apple lanserer dette en gang i fremtiden så blir det jo uansett en verdensnyhet 😉