Mobile brukere foretrekker Wi-Fi foran mobilt bredbånd

Interessante funn fra Cisco viser at mobile brukere heller foretrekker Wi-Fi enn å surfe over mobilnettverket. Dette for å oppnå lavere kostnader og en opplevd økt pålitelig og sikkerhet.

Brukerne har en oppfatning om at bruken er sikker, selv om man er mer utsatt for data- og hackerangrep over offentlige Wi-Fi-nettverk, mens mobilnettverk har en fordel i at det er bedre dekning. En gjennomsnittsbruker er på Wi-Fi 1/3 av tiden. Nesten halvparten av alle brukere av nettbrett og PCer kobler seg utelukkende til Wi-Fi.

Disse holdningene og bruksmønstrene ble avdekket hos 1.079 amerikanske mobilbrukere i en webbasert undersøkelse utført av det amerikanske selskapet Cisco i mars. Cisco lager blant annet nettverksutstyr, inkludert trådløse rutere brukt til å sette opp trådløse nettverk eller Wi-Fi.

Sikkerhet på nett
De fleste eksperter på mobile nettverk (f.eks. 3G og 4G) anser mobile nettverk som mye sikrere og tryggere å bruke enn trådløse nettverk (Wi-Fi), men undersøkelsen viste at brukerne har en annen oppfatning.

Dette var et overraskende resultat og viser at brukerne trenger betryggende informasjon, slik at de får den nødvendige tiltroen til mobile nettverk.

Wi-Fi kan oppleves sikrere fordi du må logge deg på, men du blottlegger deg mer for personer som kan ha skumle hensikter der enn om du bruker datanettet til mobilleverandørene.

Økt bruk av Wi-Fi
Det er mange kafeer, biblioteker, hoteller, konferansesentere og andre offentlige steder som tilbyr gratis Wi-Fi, noe som gjør at bruken har økt de siste årene. Cisco spår at bruken vil fortsette å øke og spesielt innen varehandelen. Der spår Cisco at flere og flere butikker og kjøpesentre vil oppdage muligheten til å tilby kunder oppdatert informasjon online i stedet for å oppdatere analoge postere og billboards.

Hva betyr det?
Vel jeg tror at Wi-Fi ikke nødvendigvis vil dø ut selv om Telenor nå snart lanserer et nytt superraskt 4G-nett. Selv om det er raskt vil opplevd hastighet styres av antall brukere som er på nett til enhver tid. Er du alene på nett er det ingen sak, men det er du sjelden.

Wi-Fi vil nok fortsette å være et bra alternativ til det mobile datanettet og vi vil sikkert oppleve teknologisk utvikling også her.