Ti apper som kan gjøre reisen bedre

Jeg er appoman og fyller min iPhone og min iPad til randen av apper. Jeg innser at jeg kunne ha skrevet  et blogginnlegg som het «Hundreogti apper som kan gjøre reisen bedre», men skal forsøke å begrense meg til ti.

 

Skyscanner

Hadde du planlagt Norgesferie, men er lei av at sommeren lar vente på seg?
Da kan Skyscanner hjelpe deg å finne rimelige flyreiser. Skyscanner er en gratis app som lar deg sammenligne over 1000 flyselskaper og millioner av ruter. Er du fleksibel på når du skal reise kan du finne datoer med billigste reiser, eller om du er fleksibel på hvor du reiser finner du billigste flyreise fra nærmeste flyplass. Du kan dele reisedetaljer på e-post, Facebook og Twitter fra appen.

Airbnb

Og når du har funnet en destinasjon kan du benytte anledningen til å komme nærmere lokalbefolkningen ved å finne sted og bo gjennom en sosial markedsplass. AirBnB lar deg komme i kontakt med privatpersoner som ønsker å leie ut plass i boligen sin for en kortere periode.
Det koster ikke noe å være medlem og det er boliger å leie i allslags prisklasser. Du kan leie ett rom, eller hele huset/leiligheten. Brukerne legger inn anmeldelser av stedene de har bodd, slik at du kan få en mer ærlig beskrivelse av stedet. Og når du er på ferie kan du jo tjene inn igjen feriebudsjettet ved å leie ut egen bolig?

TripIt

Jeg har stort behov for å vite at jeg har kontroll på alle detaljene når jeg skal reise.
TripIt er redningen. TripIt kan linkes opp til din e-postkonto, og henter ut alle bookingkoder som finnes i innboksen din slik at flytider og flightnumre, hotelladresser og middagsreservasjoner blir samlet automagisk. Om flytidene endrer seg blir oppføringen i TripIT oppdatert. Du slipper å reise med en haug utskrifter, for alt er tilgjengelig fra mobiltelefonen din så lenge den er utstyrt med en nettleser.

Kindle

På flyet eller på stranden kan du kose deg med gode bøker på Kindleappen. Mye bra kan sies om å kjøpe en Kindle, men for meg blir det enda en dings. Jeg har Kindleappen på iPhone og Ipad, og har fylt den med masse god ferielektyre, som jeg tidligere måtte slepe med meg. Jeg kan lese flere bøker samtidig, og appen tar meg til riktig side selv om jeg bytter på å lese på telefonen eller på nettbrettet.

Foodspotting

Det finnes flere restaurantanbefalingsapper, men jeg liker Foodspotting fordi det der dreier seg om å anbefale rettene, og ikke restauranten. Har du lyst på en spesiell rett kan du søke om noen har anbefalt retten på en restaurant nær deg. Er du ikke spesifikk på rett, men på type mat, for eksempel om du er vegetarianer, kan du se om noen har laget en guide til din type mat der du er. Du kan følge brukere, følg gjerne meg, mattyper eller restauranter.

Oanda Currency Converter

Det er jo greit å holde orden på finansene på turen. Oanda gir deg oppdaterte kurser for mer enn 190 valutaer, og gir deg også muligheten til å legge til prosentene din bank eller kredittkortselskap tar for å veksle.

 

 

Postagram

Du tar selvsagt en masse bilder når du er på ferie, og om du ikke alt har delt alle bildene med venner og familie på Instagram (Ha, der lurte jeg inn en app til) kan du bruke bildene til å sende helt personlige postkort via Postagram. Appen er gratis, og du betaler $ 1,99 for trykk og porto til l adresser i Europa( USA koster $ 0,99), og kortene leveres innen syv dager.

Google Translate

Reiser du til et sted hvor du ikke kan språket, og ikke har lyst til å bære rundt på den gamle lommeparløren finnes det selvsagt en app for det og. Hvor enn du skal kan Google Translate hjelpe deg med viktige spørsmål som «Ou se trouvent les toilettes?»

 

 

Sit or squat

Om du ikke vil spørre vilt fremmede om hvor toalettet er kan du også overlate det til en app.
Sit or squat er fantastisk eksempel på at en reklamekampanje faktisk kan være nyttig. Charmin, et toalettpapirmerke, har laget en app hvor brukerene legger inn informasjon om hvor du kan finne rene toaletter, stellerom og handicaptoaletter der hvor du er. Er det ikke noen registrert der du befinner deg kan du bidra. Appen er av en eller annen grunn ikke tilgjengelig i norsk appstore nå, men du kan bruke nettsiden, og du finner den for Android i Google Play

Travelsure

Når du bruker alle disse appene i utlandet og ikke har tilgang til WIFI, er det greit å holde kontroll på datakostnadene. Derfor har vi i Telenor laget en app for det. Send SMS med TRAVEL til 2244 eller søk på TravelSure i App Store, Google Play eller Windows Marketplace.

 

 

Jeg håper du vil dele om du har apper du ikke kan reise uten!

 • Gaute Holmin

  TripAdvisor må nesten med 🙂

  • atlernning

    Ja, TripAdvisor er min favorittreiseapp. Var i England nylig og fant bra hotell i både Manchester og Liverpool gjennom TripAdvisor. Veldig kjekt for å finne gode restauranter i nærheten når du er på reise. Den hjelper deg også med å finne ut om det hotellet du har fått en bra deal på er verdt å bo på eller ikke.

 • http://twitter.com/gauteweb Gaute Holmin

  TripAdvisor må nesten med 🙂

  • Henriette Høyer

   Enig. Dette burde vært et 11 apper + instagram- blogginnlegg.

 • http://twitter.com/frozentoy eric lauritzen

  Stay.com burde med 🙂 

 • http://twitter.com/frozentoy eric lauritzen

  Stay.com burde med 🙂 

  • Henriette Høyer

   Ha, enda en app jeg ikke visste om. Lykke!

 • http://www.samuelericson.com Samuel Ericson

  Gjorde en liknande lista förra året. 🙂

  http://blog.samuelericson.com/2011/06/my-favorite-travel-apps/

 • http://www.samuelericson.com Samuel Ericson

  Gjorde en liknande lista förra året. 🙂

  http://blog.samuelericson.com/2011/06/my-favorite-travel-apps/

  • Henriette Høyer

   Herlig! Her er det mange favorittapper, men Heritage har jeg ikke. Den skal lastes ned.
   Jeg savner Gowalla jeg…

 • Pingback: Goozle Zone