Nettbrettet – vårt nye arbeidsverktøy

Nettbrettet har kommet for å bli. Da de første kom på markedet ble spørsmålet: ”Hva skal et nettbrett brukes til?» ofte stilt. Nå er spørsmålet heller: «Er du egentlig klar over hvor mye nettbrettet kan brukes til?»

Et nettbrett har overtatt mange av oppgavene til en PC, og fordelene med å bruke nettbrett er mange. For det første er det brukervennlig. Du bruker bare fingeren, noe som gjør bruken mer naturlig og intuitiv. Brukerterskelen går ned og brukeropplevelsen går opp.

hxi5e3vq8ai5ytnwbavt3fq5tzcorqcyl9l-0_previewFor det andre er alt på et nettbrett trådløst, det er enkelt å ta med seg, og du trenger ikke ta med ekstrautstyr som mus eller tastatur. Det er i tillegg en god del mindre og lettere å putte i veska, kofferten eller dokumentmappen, i stedet for en PC.

Det er også raskt i både oppstart og i bruk. Når du har bruk for det er det klart på sekundet, du trenger ikke vente slik du må med en datamaskin.

Lang batteritid
Noen mener at det meste du gjør med et nettbrett også kan gjøres på en smarttelefon, men når det gjelder batteritiden er det vanskelig å konkurrere. Nettbrett har som regel en batterikapasitet som holder i flere dager, selv med aktiv bruk.

Videosamtaler
Med et nettbrett med frontkamera kan du ha videosamtale i form av Facetime eller Skype. Videosamtaler med mobil har aldri tatt helt av, men med større skjerm blir det straks en annen opplevelse.

finger-on-tabVise fram bilder, videoer eller portofolio
Til presentasjoner i jobbsammenheng, fungerer nettbrettet supert som framviser.

Ha bildefilene liggende enten på nettbrettet, eller i en nettskytjeneste som DropboxiCloud eller Skydrive, så kan du vise bildene like enkelt og raskt som om du hadde tatt de med i en mappe eller fotoalbum. Du kan også vise fram videosnutter. Mye enklere enn å vise de på PC-en, og mye bedre enn å vise de på mobilen.

Skriving
Til e-poster og kortere notater fungerer tastaturet på nettbrettet helt fint, og mye bedre enn å skrive e-post på mobilen. Hvis savnet etter et tastatur blir for stort finnes det også egne tastaturer du kan koble til nettbrett, om du har behov for det.

businessmen-with-iPadPå jobb
Nettbrett har blitt tatt i bruk på stadig flere arbeidsplasser og på skoler, og det er ikke uten grunn. Flere kommuner bruker nå nettbrett istedet for å drasse rundt på en mengde dokumenter fram og tilbake fra møter. Sakdokumenter blir gjort lett tilgjengelig, og samtidig sparer de penger på papir, porto og adminstrasjon.

Det er i tillegg enkelt å drive research eller lete opp informasjon med apper som Google Maps, iWiki, og selvfølgelig Google. Og er det noe du vil notere for å jobbe med senere på jobb eller hjemme, er Evernote og Dropbox greie å ha. Med disse appene blir alle notater og dokumenter synkronisert mellom nettbrett, mobil og PC.

Apper som lar deg gjøre jobben utenfor kontoret

 

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000117211856 Jostein Runestad

    fins de annet en asus nettbrett og galexytab osv… men liksom et normalt nettbrett med adroid opprativsystem og fins de steder hær i norge man kjøpe HDMi kabel leste litt at de fantes på mPad men vet ikke hva slags tilbehør som fins til nettbrett ser etter et normalt nettbrett og ille iPad, iPad2 osv… og eksisterer nettbreta i svergie skal til svergi i sommere og tenker på og kjøpe et normalt nettbrett der siden dem har de litt billigere.