Full frihet med inntil fire SIM-kort

For kort tid siden lanserte Telenor en løsning der man kan ha inntil fire SIM-kort tilknyttet sitt bedriftsabonnement: To SIM-kort til tale og to til ren datatrafikk. Løsningen er nok kjærkommen for mange – spesielt de med flere mobile enheter.

Før nettbrettet for alvor gjorde sitt inntog i det norske markedet var det som regel nok med inntil tre SIM-kort: Ett til mobilen, ett til tvillingtelefonen og ett til USB-modemet som man brukte i PC-en. Da Apple lanserte sin første iPad i 2010, ble dette starten på en teknologisk utvikling som sannsynligvis bare vil eskalere nærmeste årene. Nettbrettet er åpenbart kommet for å bli.

Med nettbrettet kom også nye behov for tjenester og løsninger, og mobiloperatørene måtte plutselig kaste seg rundt for å tilfredsstille disse behovene. Hvordan skulle man hjelpe kundene med å kjøpe de riktige løsningene billigst mulig? Hvordan skulle man løse problemet med at iPad benyttet en annen type SIM-kort enn de konvensjonelle mobile enhetene? Hvordan skulle man sørge for at man fikk samlet alt på én og samme faktura?

Løsningen Telenor nå har kommet har som mål å løse nettopp dette. Ett bedriftsabonnement – inntil fire SIM-kort. Du som kunde velger selv hva du vil ha. Har du kun en mobiltelefon så trenger du kun ett SIM-kort. Har du en mobiltelefon, et mobilt bredbånd og et nettbrett trenger du tre SIM-kort. Har du i tillegg en tvillingtelefon som du bruker i bilen, trenger du fire SIM-kort. Valget er ditt. Ene og alene. Du velger også hva slags SIM-kort du trenger til de forskjellige enhetene du benytter deg av. Vanlig SIM eller Mikro-SIM.

Med smarttelefonenes og nettbrettenes inntog i folks mobile hverdag øker selvsagt også behovet for datatrafikk. Sitter du på bussen, på toget, på stranda eller på fjellet og leser e-post, nyheter eller andre jobbrelaterte (eller ikke jobbrelaterte) emner, er behovet for datatrafikk der. Hele tiden. Har du i tillegg flere mobile enheter som du bruker utenom trådløst nett, er behovet enda større.

Tilleggstjenesten Surf har som mål å løse nettopp dette. Fire forskjellige datapakker som skal gi deg som kunde fleksibilitet og trygghet innenfor ditt bruksmønster. Den store fordelen med denne tjenesten er jo selvsagt at den gjelder for alle SIM-kortene du måtte ha til ditt bedriftsabonnement.

Med andre ord: Har du en mobiltelefon, et USB-modem til PC-en og et nettbrett – ja, da bestiller du to datakort til abonnementet ditt pluss en Surf-pakke som passer til deg og vips, alt samles på én faktura og du har hele tiden full oversikt. Vi varsler deg selvsagt dersom du nærmer deg grensen for inkludert forbruk slik at du også kan gjøre tilpasninger underveis.

Enkelt og greit.