Husk alt med Evernote

Jeg er stadig på jakt etter ting som kan hjelpe meg å gjøre en hektisk hverdag enklere. Som en arbeidsivrig trebarnsmor med frykt for å glemme noe og med flere timer i døgnet på ønskelisten, har Evernote vært et fantastisk funn.

Evernote gir endeløse muligheter for å lagre og strukturere notater, bilder og dokumenter og gjøre innholdet tilgjengelig på de plattformene du installerer programmet på, enten det er PC, Mac, Android, iPad eller iPhone med synkronisering. Du kan i tillegg logge deg på med Evernote-kontoen din på web, du kan også gjøre notatene tilgjengelig offline. Du kan også dele mapper med andre.

Selv bruker jeg Evernote på iPhone, iPad og PC.

Jeg lager mapper, eller notatbøker som det heter i Evernote, for de forskjellige fagområdene jeg jobber med, for foredragsnotater og for ideer.

Her skriver jeg enten notater direkte inn i Evernote og legger til bilder av slides, eller drar over innhold fra desktoppen. PDFer og presentasjoner legges også inn. Når jeg surfer bruker jeg Evernotes web-cliper, en add on for Mozilla, om jeg finner interessante artikler jeg vil lese igjen, eller lese senere.

Scannede dokumenter er også søkbare i Evernote. Jeg har kjøpt en app som heter DocScanner, som lar meg scanne bilder jeg har tatt med iPhonen, og lagre direkte i Evernote som et søkbart dokument.

I privatmappene samles alt fra oppskrifter, gjøremålslister, handlelister til liste over hva som finnes på kjøkkenet på hytta. Jeg tar ofte bilder av ting jeg vil huske, enten det er etiketten til en god flaske vin eller barnas timeplan.

Alle notater emnetagges så jeg enkelt kan søke dem opp senere.

Android appen til Evernote har fått en ny fiks funksjon. En oppdager, eller «Lightbulb«, er blitt lagt til. Den hjelper deg med å bli bedre kjent med de forskjellige funksjonene i appen slik at du bruker Evernote så effektivt som mulig. Sjekker du oppdageren hver gang det har kommet en ny release av appen, kan du raskt sette deg inn i hva som er nytt.

Hvordan bruker du Evernote, og hvilke tips og triks har du for å gjøre hverdagen enklere?

 • Kenspo

  Jeg bruker Evernote til huskelapper, avtaler og skrive ned adresser når jeg er på farten. Som fotograf tar jeg bilder og skriver en memo når jeg ser locations eller får ideer jeg må sjekke ut senere. Jeg bruker den til lydopptak under intervjuer, som jeg får rett inn på Mac’n i det jeg synker. Jeg lærer nye nytt med Evernote hver dag.

 • Anonym

  Jeg bruker Evernote til huskelapper, avtaler og skrive ned adresser når jeg er på farten. Som fotograf tar jeg bilder og skriver en memo når jeg ser locations eller får ideer jeg må sjekke ut senere. Jeg bruker den til lydopptak under intervjuer, som jeg får rett inn på Mac’n i det jeg synker. Jeg lærer nye nytt med Evernote hver dag.

 • Anders Bayer

  Takk for fint innlegg, Henriette! Stortrives med Evernote på mitt Samsung Tab 10.1 nettbrett. Gjør bl.a. intervjuer med nettbrettet og vet at manus ligger og venter på meg når jeg skal skrive det ut på PC’en. Evernote + Dropbox; alt jeg trenger i skyen!

 • http://twitter.com/AndersBayer Anders Bayer

  Takk for fint innlegg, Henriette! Stortrives med Evernote på mitt Samsung Tab 10.1 nettbrett. Gjør bl.a. intervjuer med nettbrettet og vet at manus ligger og venter på meg når jeg skal skrive det ut på PC’en. Evernote + Dropbox; alt jeg trenger i skyen!

 • http://twitter.com/andreasgossner andreasgossner

  Bra innlegg, levende og engasjerende. Det er alltid en god stil:)Jeg har brukt Evernote, jeg har slått det fra meg og startet igjen. Jeg har fortsatt å bruke det av og til, men bruker faktisk Notater appen på iphone/ipad oftere; til møter, til notater og huskelister. Siden den appen sync’er mellom det jeg bruker 90% av tiden (iphone og ipad) trenger jeg ikke å bruke Evernote i særlig grad (les gidder ikke)Behovet for Evernote er kanskje større enn jeg tror, men det har ikke blitt til at jeg har følt meg helt hjemme.

 • http://twitter.com/andreasgossner Andreas Gossner

  Bra innlegg, levende og engasjerende. Det er alltid en god stil:)Jeg har brukt Evernote, jeg har slått det fra meg og startet igjen. Jeg har fortsatt å bruke det av og til, men bruker faktisk Notater appen på iphone/ipad oftere; til møter, til notater og huskelister. Siden den appen sync’er mellom det jeg bruker 90% av tiden (iphone og ipad) trenger jeg ikke å bruke Evernote i særlig grad (les gidder ikke)Behovet for Evernote er kanskje større enn jeg tror, men det har ikke blitt til at jeg har følt meg helt hjemme.

 • http://twitter.com/FrkStorm B. Storm

  Bra innlegg! Noe jeg virkelig setter pris på med Evernote er hvordan den integrerer ting sømløst (wohoo, buzzword bingo!). Ta foreksempel idag, jeg satt i et møte om noe, det lå i kalenderen min, som er synkronisert med iPad’en. Når jeg da drar opp et nytt notat med Evernote foreslår den av seg selv å gi notatet tittelen «Note from ‘møtetittel i kalender'». DET sparer mye tid i organisering det!

  I tillegg kan man ta bilder fra fex. whiteboards underveis og fortsette å skrive videre etterpå. Møtereferat blir aldri det samme igjen!

 • http://twitter.com/FrkStorm B. Storm

  Bra innlegg! Noe jeg virkelig setter pris på med Evernote er hvordan den integrerer ting sømløst (wohoo, buzzword bingo!). Ta foreksempel idag, jeg satt i et møte om noe, det lå i kalenderen min, som er synkronisert med iPad’en. Når jeg da drar opp et nytt notat med Evernote foreslår den av seg selv å gi notatet tittelen «Note from ‘møtetittel i kalender'». DET sparer mye tid i organisering det!

  I tillegg kan man ta bilder fra fex. whiteboards underveis og fortsette å skrive videre etterpå. Møtereferat blir aldri det samme igjen!

 • http://blogg.telenor.no/jobbsmartere/author/t540672/ Tom-Tom Erik Isaksen

  Bare en liten sidekommentar til Evernote, som jeg elsker. Problemet mitt – og mange kjenner seg sikkert igjen i dette – er at man er kjørt fast i èn måte å gjøre ting på.

  På PC bruker jeg notepad. Jeg klarer ikke slutte. Jeg vet jeg bør slutte. Alle sier jeg må slutte. Uendelige blåskjermer, uten å ha lagret et notepad-notat, bør ha gitt meg et hint. Men jeg lærer ikke. Kanskje jeg er dum. Eller har det med hvordan hjernen jobber seg inn i et arbeidsmønster?

  Det viktigste av alt i forhold til å jobbe smartere – er kanskje å bli mer adaptiv. Føler en bloggpost er på gang her.

 • http://blogg.telenor.no/jobbsmartere/author/t540672/ Tom-Tom Erik Isaksen

  Bare en liten sidekommentar til Evernote, som jeg elsker. Problemet mitt – og mange kjenner seg sikkert igjen i dette – er at man er kjørt fast i èn måte å gjøre ting på.

  På PC bruker jeg notepad. Jeg klarer ikke slutte. Jeg vet jeg bør slutte. Alle sier jeg må slutte. Uendelige blåskjermer, uten å ha lagret et notepad-notat, bør ha gitt meg et hint. Men jeg lærer ikke. Kanskje jeg er dum. Eller har det med hvordan hjernen jobber seg inn i et arbeidsmønster?

  Det viktigste av alt i forhold til å jobbe smartere – er kanskje å bli mer adaptiv. Føler en bloggpost er på gang her.

 • Pingback: Selvdestruktive arbeidsrutiner | Jobb smartere

 • http://twitter.com/brataas Kjell Brataas

  Takk for gode tips. Jeg har brukt Evernote et års tid, og nå bruker jeg det mange ganger om dagen – både til private og jobbrelaterte oppgaver. Har skrevet litt om min bruk, og noen tips, her: http://brataas.wordpress.com/2011/09/06/evernote/ .

  • http://twitter.com/HenrietteHoyer Henriette Høyer

   Takk for kommentar og gode tips, Kjell!

 • http://twitter.com/brataas Kjell Brataas

  Takk for gode tips. Jeg har brukt Evernote et års tid, og nå bruker jeg det mange ganger om dagen – både til private og jobbrelaterte oppgaver. Har skrevet litt om min bruk, og noen tips, her: http://brataas.wordpress.com/2011/09/06/evernote/ .

  • http://twitter.com/HenrietteHoyer Henriette Høyer

   Takk for kommentar og gode tips, Kjell!

 • http://www.andreasoverland.no/ Andreas Øverland

  Evernote er supert. Jeg bruker det stadig til å notere ting jeg vet jeg kommer til å glemme. Jeg bruker det sammen med http://kanbanery.com som er den enkleste lille task-management-applikasjonen jeg har støtt på så langt.

  Les feks Jørn Hundsgårds artikkel om hvordan han bruker kanbanery til daglig. 
  http://open.bekk.no/hvordan-booste-din-personlige-produktivitet/

  • Henriette Høyer

   Jeg har tatt en titt på Kanbanery, og synes den ligner på Trello. Jeg bruker Trello til å organisere mine oppgaver og delegere. Eneste jeg savner er påminnelser. Har Kanbanery det tro?

   • http://www.andreasoverland.no/ Andreas Øverland

    Tja den har noe slik at du kan «subscribe» til en task.
    Men jeg ser at noen har requesta en feature som burde være normalt å ha med som er «notifications». Slik at når man blir assignet en task så får man mail. ( Dette ble norgelsk ) 
    Her er en litt tynn features-liste : http://kanbanery.com/features

 • http://www.andreasoverland.no/ Andreas Øverland

  Evernote er supert. Jeg bruker det stadig til å notere ting jeg vet jeg kommer til å glemme. Jeg bruker det sammen med http://kanbanery.com som er den enkleste lille task-management-applikasjonen jeg har støtt på så langt.

  Les feks Jørn Hundsgårds artikkel om hvordan han bruker kanbanery til daglig. 
  http://open.bekk.no/hvordan-booste-din-personlige-produktivitet/

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=525416182 Henriette Høyer

   Jeg har tatt en titt på Kanbanery, og synes den ligner på Trello. Jeg bruker Trello til å organisere mine oppgaver og delegere. Eneste jeg savner er påminnelser. Har Kanbanery det tro?

   • http://www.andreasoverland.no/ Andreas Øverland

    Tja den har noe slik at du kan «subscribe» til en task.
    Men jeg ser at noen har requesta en feature som burde være normalt å ha med som er «notifications». Slik at når man blir assignet en task så får man mail. ( Dette ble norgelsk ) 
    Her er en litt tynn features-liste : http://kanbanery.com/features

 • Svein Andreassen

  Flott artikkel. Jeg bruker Evernote til det meste. På jobb lagrer jeg alt fra informasjonsmailer til scannede dokumenter. Har gått til anskaffelse av en ScanSnap scanner som jeg bruker til å scanne «alt» av dokumenter som jeg normalt ville lagret i permer (dvs, dokumenter jeg ikke må ha i papirform) Et godt eksempel på hvordan det kan være fordelaktig å scanne dokumenter til Evernote: Hadde en frist på å lever inn et skjema til Alltinn i dag. Pinnkodene som jeg har fått pr brev for å logge inn på Alltinn, er ikke noe jeg har med meg overalt. Heldigvis hadde jeg scannet brevet med pinnkodene til Evernote, noe som medførte at jeg kunne logge inn på Alltinn fra jobb. Videre bruker jeg Evernote når jeg er på hytta til alt fra å ta bilde av innholdet i kjøleskapet (slik at jeg vet hva jeg må handle, neste gang jeg skal på hytta), til å ta bilde av malingsspanna med farvekodene. Akkurat nå holder jeg på å bygge kjøkken. Her bruker jeg selvfølgelig Evernote aktivt. Når jeg skal ut å kjøpe rørdeler, tar jeg bilde av de gamle rørene, hvorpå jeg skriver opp dimensjonene. All slik info legger jeg i Evernote og viser fram i butikken. Dette gjorde jeg i dag hvorpå jeg fikk følgende kommentar fra rørleggeren som ekspederte meg: «med en slik dokumentasjon, er det ikke noe problem å finne fram det du skal ha» …. slik kunne jeg fortsatt i det uendelige. Evernote er blitt helt uunnværlig for meg 😉 Det eneste jeg ikke har fått til i Evernote, er å bruke appen til «oppgaver» Her står valget mellom Omnifocus og Todledoo. Omnifocus er etter min mening best, men er dessverre ikke tilgjengelig i skyen/på pc…. men det er en annen diskusjon 😉

  • Henriette Høyer

   Genialt å ta bilde av innholdet i kjøleskapet på hytta. Jeg skriver en «her er liste», men bilde vil jo spare mye tid.

  • Arne Sigurd Rognan Nielsen

   Enig med deg. Har brukt Evernote i mange, mange år nå. Og selvfølgelig OmniFocus!

 • Svein Andreassen

  Flott artikkel. Jeg bruker Evernote til det meste. På jobb lagrer jeg alt fra informasjonsmailer til scannede dokumenter. Har gått til anskaffelse av en ScanSnap scanner som jeg bruker til å scanne «alt» av dokumenter som jeg normalt ville lagret i permer (dvs, dokumenter jeg ikke må ha i papirform) Et godt eksempel på hvordan det kan være fordelaktig å scanne dokumenter til Evernote: Hadde en frist på å lever inn et skjema til Alltinn i dag. Pinnkodene som jeg har fått pr brev for å logge inn på Alltinn, er ikke noe jeg har med meg overalt. Heldigvis hadde jeg scannet brevet med pinnkodene til Evernote, noe som medførte at jeg kunne logge inn på Alltinn fra jobb. Videre bruker jeg Evernote når jeg er på hytta til alt fra å ta bilde av innholdet i kjøleskapet (slik at jeg vet hva jeg må handle, neste gang jeg skal på hytta), til å ta bilde av malingsspanna med farvekodene. Akkurat nå holder jeg på å bygge kjøkken. Her bruker jeg selvfølgelig Evernote aktivt. Når jeg skal ut å kjøpe rørdeler, tar jeg bilde av de gamle rørene, hvorpå jeg skriver opp dimensjonene. All slik info legger jeg i Evernote og viser fram i butikken. Dette gjorde jeg i dag hvorpå jeg fikk følgende kommentar fra rørleggeren som ekspederte meg: «med en slik dokumentasjon, er det ikke noe problem å finne fram det du skal ha» …. slik kunne jeg fortsatt i det uendelige. Evernote er blitt helt uunnværlig for meg 😉 Det eneste jeg ikke har fått til i Evernote, er å bruke appen til «oppgaver» Her står valget mellom Omnifocus og Todledoo. Omnifocus er etter min mening best, men er dessverre ikke tilgjengelig i skyen/på pc…. men det er en annen diskusjon 😉

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=525416182 Henriette Høyer

   Genialt å ta bilde av innholdet i kjøleskapet på hytta. Jeg skriver en «her er liste», men bilde vil jo spare mye tid.

 • Pingback: Alt på ett sted – en test av fire notatverktøy på nett | Jobb smartere

 • Pingback: Smarte notater med Evernote | Henriette Høyer

 • Pingback: Første oppgave | Malenes studieblogg

 • Pingback: 5 apper for mindre kaotisk dag « Kaostroll

 • Pingback: Ting 17 Evernote og Zotero | 23 mobile ting