Planlegg et arrangement med kollegaer effektivt og enkelt

Mange av oss har nok erfart hvor vanskelig det kan være å arrangere en sammenkomst med mange mennesker. Hvem kommer, hvem kommer ikke, hvem er det som kanskje kommer? Det nettbaserte verktøyet doodle.com hjelper deg med å holde styr på detaljene.

I planleggingen av en sammenkomst går det ofte mange e-poster, samtaler, SMS og facebook-meldinger frem og tilbake med ulike datoer og tidspunkt hvor man til slutt ender opp med løse tråder og mange oppbrukte timer som helst skulle vært disponert på en annen måte. Doodle.com gjør hele denne prosessen enklere, mer oversiktlig og morsom. Med dette internettverktøyet kan man opprette, invitere og beslutte både dato og tidspunkt på en-to-tre.

La meg demonstrere hvor bra og enkelt doodle er
Vi nærmer oss jul og jeg ønsker å kalle inn flere kolleger til en nissefest. Jeg skriver inn doodle.com i min nettleser og klikker på ”Schedule an event” fra forsiden. Her fyller jeg inn tittel, adresse/lokasjon, beskrivelse, mitt navn og e-post adresse.

På trinn 2 i wizarden legger jeg inn forskjellige forslag på datoer og tidspunkt. På trinn 3 velger jeg om stemmeopptellingen skal være standard eller egendefinert (da kan man bl.a velge at mottakerne kun kan stemme på én dato, og at datoer og klokkeslett kun skal være synlig for arrangør). På trinn 4 velger jeg om jeg vil sende invitasjonen fra egen e-post eller via doodle.

Min invitasjon til nissefest er nå sendt. Mottakerne mottar link fra meg som ruter dem til en unik nettside for dette arrangementet, hvor dato og klokkeslett velges. Avstemmingen kan utføres enten i kalender- eller tabellform.

Jeg, som arrangør, mottar e-post hver gang en ny deltaker har utført et valg. I tillegg mottar jeg en egen administratorlink hvor jeg får tilgang til å avslutte og endre invitasjonen.

Oppsummert
Min invitasjon til nissefest er nå sendt og mottakerne har valgt en passende dato. Jeg avslutter avstemmingen og teller opp. Dato besluttes, og jeg kan nå ønske mine kolleger velkommen til nissefest. Enkelt og greit.

Kan også nevne at brukerregistrering og pålogging ikke er påkrevd i denne løsningen. Dersom man ofte arrangerer diverse tilstelninger kan det være greit å registrere seg. Da har man oversikt over alle tidligere invitasjoner og resultater, i tillegg til at man kan opprette en ”make a choice” (her kan man for eksempel bestemme hvor nissefesten skal finne sted).

Lykke til, og god nissefest:)