Duger iPaden til jobb?

Da iPaden kom delte folk seg i to leire, en entusiastisk gjeng og en annen gjeng som mer eller mindre avfeide iPaden som arbeidsverktøy. Etter et halvt år med iPad så befinner jeg meg et sted på midten.

Det er ikke til å komme unna at om skal gjøre mye skrivearbeid, så er det mer behagelig å jobbe med et skikkelig tastatur. Men det er mye jobb man gjør som ikke handler om å skrive. Da kommer disse appene godt med!

iA Writer
Apple sørget for at det var mange apper tilpasset profesjonell bruk da de lanserte, blant annet deres konkurrenter til Office-pakka, slik som Pages, Keynote og lignende. Jeg har dessverre hatt litt blandede opplevelser med disse. De har ikke full funksjonalitet og kan tulle til formateringen i dokumentene. Jeg har også opplevd at dokumenter blir korrumpert og ødelagt.

Det tryggeste er derfor å bruke en av de mange skriveprogrammene som synkroniserer med skyen. En av de lekreste er iA Writer, som synkroniserer med Dropbox og gjør det lett å fokusere på det å faktisk få skrevet noe. Filformatet er .txt-filer som kan åpnes i alle typer tekstbehandlingsprogrammer.

PDF Highlighter
Dette er en favoritt jeg fant som student. Har du haugevis av rapporter eller bøker du burde lese, men solen skinner? Sørg for å få filene i en PDF. Appen PDF Highlighter lar deg markere tekst, gjøre notater og lage krusseduller i PDFene dine – i et format som også er lesbart på datamaskinen din. Ikke minst kan du søke både i selve PDFen og i notatene du har gjort.

Merk at også stadig mer faglitteratur er tilgjengjelig i ulike digitale formater.

Handoff
Noen gang sittet foran datamaskinen og lest noe, og så må du løpe av gårde til et møte eller for å hente i barnehagen? Handoff er et lite program som ligger i nettleseren din, og du kan installere det på iPhonen og iPaden. Når du da i nettleseren trykker på Handoff-knappen, så sendes nettsiden til en av dingsene dine, så kan du fortsette der du slapp.


Hva slags jobb gjør du på iPaden?
Etter et halvt år med iPaden er det fortsatt slik at det oftere er en liten laptop og ikke iPaden som trekkes frem når jeg skal jobbe. Det beste jeg vet er egentlig at iPaden lar meg sitte ute i sola og lese og jobbe digitalt, takket være en ganske lyssterk skjerm. Men utover det, er den stort sett et leketøy for meg. Surfing, lesing og Facebook. En løsning er å gå til investering av et tastatur, men da kan man kanskje likegjerne skaffe seg en bærbar?

Bruker du iPaden til jobb?

ipad keyboard